Ο Κώστας Βαρώτσος στην εκπομπή “Συναντήσεις”

07/06/2018

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 17.00, καλεσμένος της Ελένης Γουρνέλου, ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, με αφορμή τα εγκαίνια του έργου “Ορίζοντες”.

Ο Κώστας Βαρώτσος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και στο Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής της Πεσκάρα. Την περίοδο 1990-1991 σπούδασε στη Νέα Υόρκη, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fullbright. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Biennale του Sao Paulo και της Βενετίας. Διδάσκει εικαστικές τέχνες στο ΑΠΘ. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός από το έργο του «Δρομέας». Τα έργα του κοσμούν τον δημόσιο χώρο τόσο σε πόλεις της Ελλάδας όσο και σε πόλεις του εξωτερικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Ιταλία, τις Η.Π.Α., την Ισπανία, την Ελβετία, την Κύπρο, την Αίγυπτο και τη Γαλλία. Δημιουργίες του βρίσκονται, επίσης, σε μουσεία, ιδιωτικές συλλογές, αλλά και σε απάτητα σημεία, όπως την κορυφή των Απεννίνων Ορέων, στα 3.000 μέτρα. Μετά την έκθεσή του στην Πινακοθήκη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης τον Ιούνιο του 2017 με τίτλο “Διαστρωματώσεις”, ο διεθνής γλύπτης θα βρεθεί στη Σύρο, την Παρασκευή, 8 Ιουνίου στις 20:00 για να εγκαινιάσει το έργο του “Ορίζοντες” που έχει τοποθετηθεί στο λιμάνι της πόλης, ευγενική δωρεά του ιδρύματος Α. Κομνηνού.

Από τις 20 Ιουνίου μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου 2018 ο Κώστας Βαρώτσος θα παρουσιάσει τη νέα γλυπτική του πρόταση στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist