Τα Παιδιά στο Επίκεντρο του Animasyros 11

25/09/2018

Animasyros 11 Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων

Powered by Onassis Culture

26 – 30 Σεπτεμβρίου 2018 | Σύρος

#animasyros11

Τα Παιδιά στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 11 powered by Onassis Culture

Ταινίες κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο ειδικά επιλεγμένες για τους μικρούς μας φίλους, ένα ειδικό αφιέρωμα για το σχολικό περιβάλλον, πρωτότυπα εργαστήρια αλλά και ταινίες κινουμένων σχεδίων φτιαγμένες από παιδιά. 

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture, μια από τις 20 σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως για την τέχνη της εμψύχωσης, επιστρέφει για 11η χρονιά, στο νησί της Σύρου,  από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με περισσότερες από 200 ταινίες από και για όλο τον κόσμο, πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα και μοναδικές εκθέσεις.

Κεντρική Θεματική του Φεστιβάλ τα Παιδιά

Θέτοντας στο επίκεντρο τα Παιδιά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ανοίγεται στις μικρότερες ηλικίες, εγκαινιάζοντας νέες ενότητες για το μαθητικό κοινό. Έτσι, δίπλα στα καθιερωμένα εργαστήρια (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ), φέτος θα προβληθούν και ταινίες μεγάλου μήκους, που θα συμμετέχουν και στο διαγωνιστικό τμήμα για το βραβείο Κοινού, δίνοντας έτσι για πρώτη φορά την ευκαιρία στα παιδιά να ψηφίσουν την καλύτερη ταινία! Μεταξύ των ταινιών που διεκδικούν την ψήφο των μικρών φίλων του animation είναι και η υποψήφια για Όσκαρ ταινία «The Breadwinner» σε παραγωγή της Angelina Jolie, η ταινία «Harvie and the Magic Museum» από την Τσεχία για τις περιπέτειες του ζωηρού Harvie, πρωταθλητή στα video games που έρχεται αντιμέτωπος με ένα ζωντανό μουσείο, καθώς και το ρώσικο «Sinbad: Pirates of the Seven Storms» για τον Sinbad ενός ευτυχισμένου πλην ελαφρώς αποτυχημένου πειρατή.

Αφιέρωμα School Life

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros powered by Onassis Culture, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με τίτλο “School Life: Ταινίες animation με θέμα το σχολικό περιβάλλον & την εκπαίδευση”. Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 ταινίες από όλο τον κόσμο, στοχεύοντας στην προσχολική, πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αναδεικνύοντας  ζητήματα που μπορούν να προκύψουν με αφορμή το σχολικό περιβάλλον όπως η ισότητα και η ένταξη των κοριτσιών στην εκπαίδευση, η ψυχική υγεία των εφήβων και ο φόβος της αποτυχίας, ο σχολικός εκφοβισμός κ.ά. Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πολλές από τις ταινίες του αφιερώματος, προβάλλονται πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως το «Afternoon Class» σε σκηνοθεσία Seoro Oh, για την κούραση που μπορεί να αισθάνεται ένας μαθητής, το «First Day» της Sarah Nabil για την πρώτη μέρα στο σχολείο και το «The Hungry Squid» του John Weldon για τον αγώνα μιας νεαρής μαθήτριας να ξεπεράσει το άγχος της για τα μαθήματα της επόμενης ήμερας, τα οποία μέσα στη φαντασία της “εξαφανίζονται” από κατοικίδια που τα “καταβροχθίζουν”.

Παράλληλα, το πρόγραμμα K.ID.S εμπλουτίζεται με ακόμα περισσότερες μικρού μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο, όπως το πολυτραγουδισμένο «Theory of Sunset» αλλά και το αγαπημένο των μικρών ανά τον κόσμο, «Belly Flop» από την Νότια Αφρική, στοχεύοντας τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες εφαρμοσμένες τεχνικές αλλά και διαφορετικές κουλτούρες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι παιδικές ταινίες έχουν ξεχωριστή θέση και στο διαγωνιστικό τμήμα “Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες”, αφού το μεγαλύτερο κομμάτι του  αφορά σε υλικό για ανηλίκους.

 

Τα παιδιά όμως δεν έχουν μόνο το ρόλο του θεατή, αλλά και του δημιουργού στο Animasyros 11! Η ενότητα Playlist φέτος περιλαμβάνει ταινίες από τους animator του μέλλοντος, δηλαδή πολύ μικρού μήκους δημιουργίες από μαθητές σχολείων της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

 

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

 

Τέλος, εμπνευσμένη από την κεντρική θεματική, η φίλη του Φεστιβάλ και διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνοαμερικανίδα animator και καλλιτεχνική διευθύντρια στη   Dreamworks Television Inc. στην Καλιφόρνια, Αλίκη Θεοφιλόπουλος, σχεδίασε την  πρωτότυπη εικαστική ταυτότητα του Animasyros 11, τιμώντας ιδιαίτερα τη διοργάνωση.

 

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist