Βραβείο Χορού «Κάρολος Κουν» για το Χοροθέατρο Ακροποδητί

29/11/2016

Σημαντική μέρα για το Χοροθέατρο Ακροποδητί, που εδρεύει και δραστηριοποιείται στη Σύρο, η σημερινή.

Το Χοροθέατρο Ακροποδητί απέσπασε το Βραβείο Χορού «Κάρολος Κουν» στην Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2016, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016, η οποία διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η υποψηφιότητα αφορούσε στην παράσταση Medusa που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Θέατρο Απόλλων τον Οκτώβριο του 2014 στο πλαίσιο του προγράμματος Σύρος Πολιτισμός και εντυπωσίασε το κοινό από την πρώτη παρουσίαση. Η χοροδραματική παράσταση Medusa σε πρωτότυπη χορογραφία και σκηνοθεσία της Αγγελικής Σιγούρου, κείμενα Χαρίκλειας Τσοκανή και με μουσική σύνθεση του Νίκου Κυπουργού ερμηνευμένη από την Ορχήστρα των Κυκλάδων διακρίθηκε και εξέλαβε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε σημαντικούς υποψηφίους της κατηγορίας όπως οι Τάσος Καραχάλιος και Γιάννης ΝικολαΪδης για τις ερμηνείες τους στην παράσταση «Ντυμένοι-Γυμνοί/Dressed-Undressed» που παρουσιάσθηκε το 2015 σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου και ο Αντώνης Φωνιαδάκης για τη χορογραφία του στο μπαλέτο σε τρία μέρη «LINKS», που παρουσιάσθηκε στο Θέατρο Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2016.

medusa-web-article
Το Χοροθέατρο Ακροποδητί δημιουργήθηκε στη Σύρο τον Οκτώβριο του 2004, με την πρωτοβουλία της Αγγελικής Σιγούρου. Από τον Οκτώβριο του 2005 λειτουργεί ως Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία. Έκτοτε έχει παρουσιάσει σημαντικές παραγωγές τόσο στην έδρα του τη Σύρο όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα διοργανώνει σεμινάρια και άλλες δράσεις και από το 2013 διοργανώνει το Φεστιβάλ Χορού Akropoditi DanceFest το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαστήρια και παρουσιάσεις ενώ φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνδυάζοντας θεωρητικά και πρακτικά εργαστήρια με ποικίλο περιεχόμενο.

Photo credits www.akropoditi.gr


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist