Η έμπνευση της ημέρας (Δευτέρα 01-07-2019)

01/07/2019

Καλημέρα, καλό μήνα και καλή εβδομάδα! Η σημερινή έμπνευση της ημέρας είναι αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους μπουζουξήδες, τον Μανώλη Πάππο, που σήμερα έχει τα γενέθλια του!

Γεννήθηκε το 1963 στον Πειραιά. Από το 1978 άρχισε να ασχολείται με την λαϊκή και την παραδοσιακή μουσική μαθαίνοντας μπουζούκι, ούτι και κιθάρα. Εργάζεται σαν επαγγελματίας μουσικός από το 1982, παίζοντας σε κέντρα διασκέδασης και σε συναυλίες, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει και σε ηχογραφήσεις δίσκων γνωστών συνθετών και τραγουδιστών. Έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Παπάζογλου, την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Βιτάλη, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Ορφέα Περίδη,  κ.ά. Συνεργάστηκε επίσης με τονΜίκη Θεοδωράκη στην όπερα Λυσιστράτη, με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον δίσκο “Τραγούδια για τους μήνες”, ενώ από το 2004 είναι μόνιμος συνεργάτης της ΚΟΕΜ (Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής) και του Σταύρου Ξαρχάκου.

Δυστυχώς είναι δύσκολο να βρει κανείς λεπτομερώς όλες τις δουλειές που έχει κάνει ο Μανώλης Πάππος και να τις συνοψίσει σε ένα άρθρο, ωστόσο μια αναζήτηση με το όνομά του στο youtube δίνει μια καλή εικόνα!

Εμείς πάμε ν’ ακούσουμε το τραγούδι “Άγιοι”, από το cd “Μαγγανείες”, του οποίου τη μουσική υπογράφει ο Μανώλης Πάππος, με ερμηνευτή τον Γιάννη Χαρούλη, ενώ οι στίχοι είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Χρόνια πολλά και καλά!

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist