Η έμπνευση της ημέρας (Δευτέρα 13-05-2019

13/05/2019

Καλημέρα και καλή εβδομάδα με την έμπνευση της ημέρας να είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο με την πιο χαμογελαστή, ευγενική και χαρακτηριστική φωνή που έχει ακουστεί ποτέ στον ραδιοφωνικό αέρα… Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαστεφάνου που σήμερα έχει τα γενέθλιά του! Χρόνια πολλά και καλά!

Γεννήθηκε το 1941 και είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, δημοσιογράφος και στιχουργός. Τον Φεβρουάριο του ’60 μπήκε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ως μαθητευόμενος. Σε δύο μήνες του έβαλαν «άσκηση» να χωρέσει σε μία ώρα 60 κομμάτια. Στην πρώτη σειρά εκπομπών του με τίτλο «Στις 11 το βράδυ, κάθε Δευτέρα» ακούστηκαν σε πρώτη μετάδοση όλα τα σπουδαία που συνέβαιναν τότε στο τραγούδι: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος και Σπανός προτού ακόμη τους ανακαλύψει η δισκογραφία. Το «Καλησπέρα, κύριε Εντισον», που θεωρείται η πιο γνωστή εκπομπή του, ξεκίνησε τον Μάιο του ’77 και διήρκεσε δεκαεξίμισι χρόνια.

Στην τηλεόραση δεν ήθελε να βγει αλλά τον είδε ο Νίκος Μαστοράκης και του ζήτησε να ξεκινήσουν μαζί την πρώτη του προσωπική σειρά εκπομπών. Οι τηλεοπτικές εκπομπές του Γιώργου Παπαστεφάνου ήταν: με τις εκπομπές «Η μουσική γράφει ιστορία», «Μουσική Βραδιά», «Διαδρομές, «Οι φίλοι μου» και «Οι παλιοί φίλοι». Σε μια από αυτές συνυπήρξαν για πρώτη φορά στη τηλεόραση ο Τσιτσάνης με την Μπέλλου και η εκπομπή μεταδόθηκε τη βραδιά που ξεκινούσε η συνεργασία τους στο «Χάραμα». Στις εκπομπές του φιλοξενήθηκαν μεγάλοι σταρ του τραγουδιού, σπουδαίοι καλλιτέχνες. Οι εκπομπές του δεν είχαν σταθερή ημέρα και ώρα μετάδοσης. (Πηγή: www.enlogois.gr)

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου έχει υπηρετήσει το ελληνικό τραγούδι και ως στιχουργός με μεγάλες επιτυχίες όπως “Ένα πρωινό”, “Μια αγάπη για το καλοκαίρι”, “Μια φορά θυμάμαι”, “Κι αν σ’αγαπώ δε σε ορίζω” κλπ.

Για όλα τα σπουδαία που έχει κάνει μιλά ο ίδιος σε πρώτο πρόσωπο, στο προσωπικό του site yorgospapastefanou.gr και αξίζει να κάνετε μια περιήγηση!

Στίχοι: Γιώργος Παπαστεφάνου
Μουσική: Γιάννης Σπανός

Νύχτα βροχερή άδειο το χέρι
ψάχνει να σε βρει μα δεν το ξέρει
πού θα σε βρει

Μια φορά θυμάμαι μ’ αγαπούσες τώρα βροχή
μια φορά θυμάμαι μου μιλούσες τώρα σιωπή

Πέτρωσ’ η φωνή και πώς να κλάψει
που ’φυγες εσύ έχουν ανάψει
χίλιοι καημοί

Μια φορά θυμάμαι μ’ αγαπούσες τώρα βροχή
μια φορά θυμάμαι μου μιλούσες τώρα σιωπή

Θα ’ρθει το πρωί και θα περάσει
θα με λυπηθεί θα με ξεχάσει
όπως κι εσύ

Μια φορά θυμάμαι μ’ αγαπούσες τώρα βροχή
μια φορά θυμάμαι μου μιλούσες τώρα σιωπή

*(Πηγή φωτογραφιών: lifo.gr και yorgospapastefanou.gr)


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist