Η έμπνευση της ημέρας (Τρίτη 15-05-2018)

15/05/2018

Καλημέρα! Σαν σήμερα εμφανίστηκε για πρώτη φορά, το πιο διάσημο ποντίκι του κόσμου, ο Mickey Mouse!

Το μικρού μήκους φιλμ, με τίτλο “Plane Crazy”, γυρίστηκε στις ΗΠΑ από τον Ουώλτ Ντίσνεϋ και τον Ουμπ Άιγουερκς και προβλήθηκε δοκιμαστικά στις 15 Μαΐου το 1928, άλλα δυστυχώς απέτυχε να κερδίσει το ενδιαφέρον κάποιου παραγωγού που θα διένειμε την ταινία. Ωστόσο στις 18 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, τελικά ο Μίκυ Μάους έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη, στη Νέα Υόρκη, με την ταινία “Steamboat Willie”. Αυτή ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με ήχο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Λέγεται πως ο Ντίσνεϊ συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι ως πρωταγωνιστή ταξιδεύοντας κάποτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλιγουντ μαζί με τη γυναίκα του Λίλιαν. Ο Άιβερκς δημιούργησε επίσης το πρώτο κόμικ του Μίκυ (βασισμένο στην ταινία κινουμένων σχεδίων Plane Crazy) που εκδόθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1930.

Ο Μίκυ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες, οι 5 από τις οποίες ήταν μεγάλου μήκους. Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες και ένα ειδικό Όσκαρ, το οποίο απονεμήθηκε στον δημιουργό του, τον Ουώλτ Ντίσνευ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist