Η έμπνευση της ημέρας (Πέμπτη 16-05-2019)

16/05/2019

Καλημέρα! Στη σημερινή έμπνευση της ημέρας ευχόμαστε χρόνια πολλά στον συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Κώστα Λειβαδά έχει τα γενέθλιά του!

Τον Κώστα Λειβαδά τον γνωρίσαμε πρώτη φορά ως συνθέτη και στιχουργό με το τραγούδι «Είμαι Ακόμα Ζωντανός» (Γιώργος Δημητριάδης και οι Μικροί Ήρωες, «Τεύχος Δεύτερο»), και τη συμμετοχή του στο δίσκο «Επί Πτυχίω» υπό την επιμέλεια του Θανάση Γκαϊφύλια.

Το 1997, σε ηλικία 24 χρονών, κυκλοφορεί τη πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κάθε Μπαλκόνι Εχει Αλλη Θέα», που περιέχει, μεταξύ άλλων, το ομώνυμο τραγούδι και το “Δειλά”. Στο δίσκο αυτό συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Γιώργο Ανδρέου, ενώ το 1998 συνεργάζεται ξανά με το Γιώργο Δημητριάδη στο δίσκο «Σαν να μην Πέρασε μια Μέρα» και γράφουν μαζί το ομότιτλο τραγούδι. Το 1999 γράφει τρία νέα τραγούδια “Πιάσε Με”, το “Παραμιλητό Μου” και τα “Λόγια της Σιωπής” για την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τα οποία περιλαμβάνονται στο δίσκο της «Αλλάζει Κάθε Που Βραδιάζει».

Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς, σημαντικούς εκπροσώπους του τραγουδιού και της τραγουδοποιίας, όπως τον Μανώλη Λιδάκη, τον Νίκο Ζούδιαρη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Σταύρο Λογαρίδη, την Ανδριάνα Μπάμπαλη, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και πολλούς άλλους, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist