Η έμπνευση της ημέρας (Πέμπτη 17-1-2019)

17/01/2019

Στη σημερινή έμπνευση της ημέρας, ακούμε το δίσκο “Μικρή Πατρίδα”, καθώς σαν σήμερα το 1961 γεννήθηκε στις Σέρρες ο Γιώργος Ανδρέου, συνθέτης, στιχουργός, μουσικός παραγωγός και συγγραφέας. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έχει συνθέσει πολλά ανέκδοτα ακόμη ορχηστρικά έργα και κύκλους τραγουδιών.

Ο Γιώργος Aνδρέου έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Nίκο Ξυδάκη, Γιώργο Nταλάρα, Χάρι Αλεξίου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Νίκο Παπάζογλου, Nίκο Πορτοκάλογλου, Xάρη καί Πάνο Kατσιμίχα, Τάνια Τσανακλίδου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστο Θηβαίο, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Aφροδίτη Mάνου, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Παντελή Θαλασσινό, Nίκο Zούδιαρη, Γιώργο Zήκα, Mίνωα Mάτσα, Στάμο Σέμση και άλλους.

Ένας από τους πιο εμβληματικούς δίσκους που κυκλοφόρησε, ήταν “Η μικρή Πατρίδα”, όπου οι συνθέσεις και οι ενορχηστρώσεις του, έντυσαν αρμονικά τους στίχους του Παρασκευά Καρασούλου (ή και το αντίστροφο).
Το ομότιτλο κομμάτι με τη φωνή του Παντελή Θεοχαρίδη, γνώρισε τεράστια επιτυχία και ακολούθησαν και αρκετές επανεκτελέσεις. Ο δίσκος επανακυκλοφόρησε το 2015 από τη Μικρή Άρκτο, σε οικολογική- χειροποίητη συσκευασία η οποία σχεδιάστηκε από τον Ανδρέα Γεωργιάδη, ενώ ο πίνακας του εξωφύλλου φιλοτεχνήθηκε ειδικά για την έκδοση από τον ζωγράφο Μηνά Καμπιτάκη.

Ακούστε όλο το δίσκο εδώ:

Μικρή Πατρίδα

Στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

 1. Μικρή Πατρίδα
 2. Ελλοπία
 3. Μέσα Μου Ξεχάστηκα
 4. Παράπονο
 5. Ο Καθένας Μια Θάλασσα Ορίζει
 6. Του Παραδείσου Τα Πουλιά
 7. Αγρίμι
 8. Των Βαλκανίων Οι Πρόσφυγες
 9. Τέτοια Παράξενη Ομορφιά
 10. Ερωτικό
 11. Σελίδα Λευκή
 12. Η Μόνη Αλήθεια

Τραγουδουν

Παντελής Θεοχαρίδης – Μόρφω Τσαϊρέλη

Συμμετέχουν

Γιώργος Νταλάρας – Ελένη Τσαλιγοπούλου – Αλκίνοος Ιωαννίδης

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist