Η έμπνευση της ημέρας (Τρίτη 21-05-2019)

21/05/2019

Καλημέρα σας! Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development), θα μάθουμε κάποια πράγματα για το κίνημα “Playing for change –  Peace through music”.

Το κίνημα “Playing for change” ταξιδεύει με τη μουσική το μήνυμα της ειρήνης, και ενώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο! Η ιδέα ξεκίνησε από την κοινή παραδοχή ότι η μουσική έχει τη δύναμη να καταρρίψει τα σύνορα μεταξύ των ανθρώπων και να τους φέρει κοντά. Οι δημιουργοί του κινήματος, Mark Johnson και Enzo Buono, ξεκίνησαν το 2004 την υλοποίηση της ιδέας τους, έχοντας ως στόχο «να εμπνεύσουν, να ενώσουν και να φέρουν την ειρήνη στον κόσμο μέσω της μουσικής».

Φανταστείτε ένα φορητό στούντιο ηχογράφησης που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και ηχογραφεί μουσικούς που παίζουν και ερμηνεύουν το ίδιο κομμάτι. Από τη Νέα Ορλεάνη, στη Βαρκελώνη, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, το Νεπάλ, τη Μέση Ανατολή και την Ιρλανδία, μουσικοί καταθέτουν την ψυχή τους και όλο τους το πάθος στη μουσική και το τραγούδι. To αποτέλεσμα είναι μαγευτικό. Όλες αυτές οι εκτελέσεις ενώνονται σε μία και όλοι αυτοί οι άνθρωποι – άγνωστοι μεταξύ τους – συνεργάζονται και δημιουργούν ένα μουσικό παζλ, μια ευχάριστη απόδειξη του ότι ακόμα κι αν οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους –  πολιτισμικά, πολιτικά, φυλετικά, γεωγραφικά, θρησκευτικά – στη μουσική παραδίνονται και γίνονται ένα.

Δε σταματάνε, όμως, εκεί. Δεν αρκεί μόνο να ηχογραφούν και να μοιράζονται τη μουσική με όλο τον κόσμο, χρειάζεται με κάποιον τρόπο να ανταποδώσουν στους μουσικούς και τις κοινότητές τους. Το 2007, λοιπόν, ίδρυσαν το Playing For Change Foundation, μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση που χτίζει και υποστηρίζει μουσικά σχολεία για τα παιδιά σε διάφορα σημεία ανά τον πλανήτη, όπως στη Νότια Αφρική, στο Νεπάλ, στη Ρουάντα κ.α.

Αξίζει να ψάξετε και να δείτε τα βίντεο τους είτε στο YouTube είτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους 

(Πηγή: http://pacific.jour.auth.gr/emmeis)

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist