Η έμπνευση της ημέρας (Παρασκευή 23-08-2019)

23/08/2019

Καλημέρα με ένα τραγούδι από την Βίκυ Λέανδρος που σήμερα έχει τα γενέθλιά της! Της ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλά!

Είναι κόρη του Λέανδρου Παπαθανασίου. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 23 Αυγούστου του 1949 και μετακόμισε στη Γερμανία με τους γονείς της το 1959. Έκανε μαθήματα κιθάρας, φωνητικής, μπαλέτου, χορού και κίνησης από πολύ μικρή ηλικία. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι το 1965. Το 1982 παντρεύτηκε τον Έλληνα επιχειρηματία Ιβάν Ζησιάδη, με το οποίο έχει ένα υιό, τον Λέο. Από τον δεύτερο γάμο της, με τον Έννο φον Ρούφιν (γερμ. Enno Freiherr von Ruffin) απέκτησε 2 κόρες, την Μιλάνα και την Σάντρα.

Το πρώτο της τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1965 στη Γερμανία. Έγινε ευρύτερα γνωστή δύο χρόνια αργότερα με το “L’Amour Est Bleu”, με το οποίο συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Eurovision. Το 1972 συμμετείχε στο διαγωνισμό για δεύτερη φορά και κέρδισε το πρώτο βραβείο με το τραγούδι “Après Toi”, το οποίο πώλησε 6 εκατομμύρια singles παγκοσμίως. Ακολούθησαν δεκάδες δίσκοι στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ιαπωνικά, ιταλικά, ισπανικά και ελληνικά. Το 1986 αποσύρθηκε για να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά, μέχρι την επάνοδό της το 1995 στην Γερμανία και στην Κεντρική Ευρώπη.

Το 1969 κυκλοφόρησε ο δίσκος “Το Μυστικό σου” και θα ακούσουμε το ομότιτλο τραγούδι, που είναι η ελληνική εκδοχή του “Something`s Gotten Hold Of My Heart”, σε στίχους Νίκου Ελληναίου.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist