Η έμπνευση της ημέρας (Δευτέρα 27-05-2019)

27/05/2019

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σήμερα η έμπνευση της ημέρας είναι αφιερωμένη στο συγκρότημα Siouxsie and the Banshees, μιας και η front woman του συγκροτήματος Siouxsie Sioux γεννήθηκε σαν σήμερα το 1957!

Οι Siouxsie and the Banshees σχηματίστηκαν στο Λονδίνο το 1976. Τον Απρίλιο του 1978 κυκλοφόρησε το single “Hong Kong Garden” που έφτασε στα 5η θέση των Βρετανικών charts. Τον Αύγουστο του 1978, ξεκίνησε η ηχογράφηση του πρώτου επίσημου LP του συγκροτήματος, με το όνομα “The Scream”, το οποίο ηχογραφήθηκε στα “Rak Studios”. Παραγωγός του άλμπουμ ήταν ο Steve Lillywhite ο οποίος, με την εντυπωσιακή του δουλειά, κατάφερε να δημιουργήσει, μυστήριώδη και ομιχλώδη ήχο.

Η δημοτικότητα τους αυξανόταν καθώς περνούσε η δεκαετία και πιο συγκεκριμένα, στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τραγούδια “Peek-a-boo” και το “Kiss Them For Me” εισήχθηκαν στο Billboard Hot 100 chart. Το ύφος και το στυλ των Siouxsie and the Banshees ήταν ιδιόμορφο. Οι Siouxsie and The Banshees ξέφυγαν γρήγορα από το ύφος των άλλων πανκ συγκροτημάτων, εγκανιάζοντας ένα νέο είδος μουσικής, το λεγόμενο post punk. Επίσης οι Siouxsie and the Banshees έθεσαν τις βάσεις για το λεγόμενο goth rock και αποτέλεσαν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο punk και του goth rock. Ταυτόχρονα υπήρξαν μεγάλη επιρροή και άνοιξαν το δρόμο για μεταγενέστερα συγκροτήματα ανάμεσά τους οι Joy Division, οι The Cure, οι U2, οι The Smiths, οι Radiohead κ.α. Αν και πολλοί θεωρούσαν την goth rock ως κάτι εξεζητημένο και, κατά κάποιον τρόπο, καρτουνίστικο, οι Siouxsie and the Banshees, απέδειξαν το αντίθετο με την μεγάλη επιρροή τους και τη ξεχωριστή τους μουσική πρωτοπορία. Οι μεγάλες επιτυχίες τους στην Βρετανία ήταν τα singles «Happy House», «Christine», «Spellbound» και «Cities in Dust».


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist