Η έμπνευση της ημέρας (Τετάρτη 29-05-2019)

29/05/2019

Καλημέρα! Σήμερα ακούμε 10 αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας Κανά και της ευχόμαστε χρόνια πολλά, γιατί έχει τα γενέθλια της!

Η Μελίνα Κανατά (όπως είναι το πραγματικό της όνομα) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Με το τραγούδι άρχισε να ασχολείται από τα φοιτητικά της χρόνια. Το 1987 εμφανίζεται στο Πλατώ της Θεσσαλονίκης και την περίοδο αυτή γνωρίζεται με τον μεγάλο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή και συνεργάζεται μαζί του. Το καλοκαίρι του 1989 συμμετέχει στις καλοκαιρινές συναυλίες του Νίκου Παπάζογλου και γνωρίζεται με τον Σωκράτη Μάλαμα και αργότερα η γνωριμία αυτή θα εξελιχθεί σε επαγγελματική συνεργασία.

Το καλοκαίρι του 1990 συμμετέχει στις συναυλίες της Χαρούλας Αλεξίου καθώς και στις συναυλίες του Νίκου Ξυδάκη. Ένα χρόνο αργότερα τον πρώτο της προσωπικό δίσκο “Μυστικά τραγούδια” υπογράφει ο Νίκος Μαμαγκάκης, σε στίχους Μιχάλη Γκανά. Τον ίδιο χειμώνα συμμετέχει σε συναυλίες μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα και εμφανίζεται με τον Νίκο Ξυδάκη στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ την ίδια περίοδο συνεργάζεται με τον Βαγγέλη Γερμανό και με τον Δημήτρη Κοντογιάννη.

Έπειτα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και οδήγησαν σε πολυάριθμες επιτυχίες και σε αξιοζήλευτες συνεργασίες… Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Ανδρέου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ορφέας Περίδης κ.α. Περισσότερα για τη Μελίνα Κανά μπορείτε να μάθετε εδώ.

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist