Η έμπνευση της ημέρας (Τετάρτη 31-07-2019)

31/07/2019

Καλημέρα! Σήμερα έχει γενέθλια ο αγαπημένος μας Μίλτος Πασχαλίδης και του ευχόμαστε χρόνια καλά και δημιουργικά, ενώ ακούμε το live άλμπουμ “Ο,τι αγαπάς δεν τελειώνει”, που ηχογραφήθηκε στο Θέατρο Βράχων, το 2015.

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κλασσική κιθάρα διδάχθηκε στο Ελληνικό ωδείο, στη τάξη του Χαράλαμπου Εκμετζόγλου, από τον Παναγιώτη Ιωάννου. Το 1987 πηγαίνει να σπουδάσει μαθηματικός στο Ηράκλειο Κρήτης. Παίρνει το πτυχίο από τύχη και πείσμα το 1992. Το 1993 αποφασίζει να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου. Ο κύκλος κλείνει το 1995.

Πρώτη του δισκογραφική παρουσία οι “Χαΐνηδες”. Δισκογραφούν μαζί τον πρώτο ομώνυμο δίσκο (1991). To 1993 συμμετέχει στη δημιουργία του μουσικού εργαστηρίου “Νεάρχου Παραπλους” καθώς και στον ομώνυμο δίσκο. Το 1995 ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, το “Παραμύθι με λυπημένο τέλος” σε παραγωγή Μάνου Ξυδούς. Στίχοι και μουσική υπογράφονται από τον ίδιο και τρία τραγούδια από τον Θοδωρή Παυλάκο. Συμμετέχουν σε δύο τραγούδια οι Πυξ – Λαξ.

Ακολουθούν διάφορες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, ενώ παράλληλα συνεχίζει να φτιάχνει καινούργια τραγούδια και το 1998, ηχογραφεί το δεύτερο προσωπικό του δίσκο, “Κακές συνήθειες”.

Διαβάστε περισσότερα για τον Μίλτο Πασχαλίδη εδώ: http://miltospashalidis.com/


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist