Η έμπνευση της ημέρας (Τρίτη 11-9-2018)

11/09/2018

Καλημέρα με μια ακόμη έμπνευση της ημέρας! Τιμώμενο πρόσωπο σήμερα είναι ο Moby που κλείνει τα 53 του χρόνια!

Ο Richard Melville Hall γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Darien του Connecticut, ενώ το ψευδώνυμο Moby οφείλεται στον Herman Melville, τον συγγραφέα του «Μόμπι Ντικ». Tραγουδάει και παίζει το πλήκτρα, κιθάρα, μπάσο και ντραμς. Σημείωσε επιτυχία στην ambient μουσική σκηνή και οχτώ singles του κατάφεραν να μπουν στο τοπ-40 των Βρετανικών charts, στη δεκαετία του 1990.

Το 1999 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Play”, το οποίο ήταν ένα μείγμα chill-out, ambient και ηλεκτρονικής μουσικής. Ξεχώρισαν τα Porcelain, Natural Blues και Why Does My Heart Feel So Bad?. Το “Play” έγινε ένα εμπορικό και πολιτιστικό φαινόμενο, πουλώντας πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα είναι το ηλεκτρονικό άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις που κυκλοφόρησε ποτέ. Τα δεκαοκτώ τραγούδια του είχαν μια άνευ προηγουμένου ζήτηση για σάουντρακ σε ταινίες και για εμπορικές διαφημίσεις.

Μέχρι στιγμής ο Mοby έχει κυκλοφορήσει 14 δίσκους και ένα βιβλίο αυτοβιογραφικό με τίτλο “Porcelain” που περιγράφει τη ζωή του στη Νέα Υόρκη από το 1989 έως το 1999. Ασχολείται ενεργά με την προστασία των ζώων και με τα δικαιώματά τους, ενώ είναι φανατικός vegan.

To 2002 κυκλοφόρησε ο δίσκος “18” και περιείχε μέσα το τραγούδι Extreme Ways που συνδέθηκε στενά με τη σειρά ταινιών Jason Bourne.

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist