Η έμπνευση της ημέρας (Τετάρτη 12-9-2018)

12/09/2018

Καλημέρα! Σήμερα ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλά στον Στέφανο Κορκολή και ακούμε το αγαπημένο ντουέτο με τον Δημήτρη Μητροπάνο, “Κάποιες φορές”.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Πατήσια καιδε χρειάστηκε πολύ χρόνο, για να αποκαλύψει το μουσικό του ταλέντο, αφού από την ηλικία των τεσσάρων χρονών είχε την ικανότητα να απομνημονεύει με μεγάλη ευκολία κομμάτια κλασικής μουσικής και να τα αναπαράγει στο πιάνο σχεδόν αυτούσια. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών υπό την καθοδήγηση της αείμνηστης Μαρίκας Παπαϊωάννου και υπό την διδασκαλία της Φοίβης Βάλληνδα, απ’ όπου απέκτησε το δίπλωμα πιάνου και αμέσως μετά ταξίδεψε στο Παρίσι, για να συνεχίσει τις σπουδές του – με υποτροφία του Γαλλικού κράτους – δίπλα στη διεθνούς φήμης πιανίστρια Yvonne Lefébure. Εκεί παρακολούθησε σεμινάρια με τους σπουδαίους συνθέτες Pierre Bulez και Astor Piazzolla, αλλά και με άλλους φημισμένους δασκάλους της μουσικής.

Στη μεγάλη αυτή μουσική πορεία, ο Στέφανος Κορκολής μετρά πάνω από 30 δίσκους και 300 δικά του τραγούδια, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής (Βίκυ Λέανδρος, Νάνα Μούσχουρη, Δήμητρα Γαλάνη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μαρινέλλα, Μαρία Δημητριάδη, Γιώργος Περρής, Dulce Pontes, Ennio Morricone κ.α.), ενώ έχει στο ενεργητικό του πάνω από 5000 ζωντανές εμφανίσεις.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist