Η έμπνευση της ημέρας (Δευτέρα 19-11-2018)

19/11/2018

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ξεκινάμε με την έμπνευση της ημέρας να είναι αφιερωμένη στον Νίκο Ζούδιαρη που γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1959 στην Αθήνα!

Ο Νίκος Ζούδιαρης σπούδασε μουσική (θεωρία & κιθάρα) και οικονομικά στο ΚΑΤΕΕ Αθήνας. Εργάστηκε σαν εκτελωνιστής από το 1980 έως το 1993 οπότε και ξεκίνησε η δισκογραφική του παρουσία με τον δίσκο “Στην αγορά του κόσμου” με τραγούδια δικά του και ερμηνεία του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Ο δίσκος, αφού έχει απορριφθεί από τη LYRA και την POLYGRAM επειδή θεώρησαν «τα τραγούδια παλιομοδίτικα και τους τραγουδιστές φάλτσους», κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 1993 με την επιμονή της Δήμητρας Γαλάνη, η οποία συμμετέχει σε δύο κομμάτια και γίνεται χρυσός.

Ο δεύτερος δίσκος του με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, “Όπως μυστικά και ήσυχα”, γίνεται και αυτός χρυσός. Το 1998 κυκλοφορεί ο τρίτος του δίσκος με τίτλο “Αφήλιο” και ερμηνευτές τον ίδιο, την Τάνια Τσανακλίδου, το Νίκο Κουρουπάκη και τον Τάκη Μπουρμά. Στα τέλη του 2000 μας παρουσιάζει έναν νέο και άγνωστο τότε ερμηνευτή, τον Απόστολο Ρίζο, στον οποίο εμπιστεύεται τα τραγούδια του στο δίσκο “Ένας κύκνος κλαίει”. Οι δυο τους συμπράττουν και στο single “Φυσαλίδα” την επόμενη χρονιά. Δυο χρόνια μετά, το 2003, συνεργάζεται με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο δίσκο “Νερό κι αλάτι”, πάλι με δικά του τραγούδια.

Τέλος, το Σεπτέμβριο του 2005 κυκλοφορεί ο δίσκος “Poster” με πέντε κομμάτια, τρία από τα οποία ερμηνεύει ο ίδιος και δύο η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Εκτός από τους προσωπικούς δίσκους του έχει να παρουσιάσει και αρκετές συμμετοχές – συνεργασίες.

Ας κλείσουμε με τα δικά του λόγια: «Σήμερα το ξέρω καλά. Οι “άνω” και οι “υπεράνω” κάθε καλλιτεχνικής υποψίας προτιμούν να υπηρετούν ένα είδος στρατευμένου εμπορικού τραγουδιού, συνήθως μη πηγαίου, κατασκευασμένου και μονοσήμαντου, όχι γιατί είναι ανόητοι ή έξυπνοι, αλλά γιατί αυτό είναι το γούστο τους και από εκεί πηγάζει το εμπορικό τους δαιμόνιο. Εξαιρούνται οι εξαιρέσεις. Με αυτήν την παράγραφο απευθύνομαι σ’ εκείνους που φεύγουν από τις δισκογραφικές εταιρείες απορημένοι και όχι σ’ εκείνους που πάνε να παραδοθούν άνευ όρων».

(Πηγή: musicheaven.gr)

Εμείς διαλέξαμε για εσάς 5+1 τραγούδια του Νίκου Ζούδιαρη και μπορείτε να τα ακούσετε εδώ:


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist