Η έμπνευση της ημέρας (Τρίτη 2-10-2018)

02/10/2018

Η έμπνευση της ημέρας είναι σήμερα αφιερωμένη σ’ έναν πραγματικό gentleman της μουσικής, τον Βρετανό Sting που σήμερα έχει τα γενέθλιά του!

In this Oct. 21, 2014 photo, Grammy Award winning singer-songwriter Sting poses for a portrait to promote his musical “The Last Ship” at Neil Simon Theatre in New York. (Photo by Taylor Jewell/Invision/AP)

Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1951 σε μια πόλη κοντά στο Newcastle και το πραγματικό του όνομα είναι Gordon Matthew Sumner. Το Γενάρη του 1977, ο Sting άφησε το σπίτι του στο Newcastle για να εγκατασταθεί στο Λονδίνο. Εκεί γνώρισε τους Stewart Copeland και Henry Padovani και μαζί ίδρυσαν το συγκρότημα The Police. H μεγαλύτερη επιτυχία των Police (που συνολικά κατέκτησαν 6 βραβεία Grammy στα 5 χρόνια ύπαρξής τους), ήταν το τραγούδι “Every breath you take” από το άλμπουμ Synchronicity. Το άλμπουμ αυτό έφτασε στο νούμερο 1 στο Βρετανικό Πίνακα επιτυχιών Δίσκων (UK Albums Chart) και στο Αμερικανικό Billboard 200, με οχτώ εκατομμύρια πωλήσεις και ήταν το πιο εμπορικό τους άλμπουμ. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1986 και επανασυνδέθηκε το 2007 για μια παγκόσμια περιοδεία.

Το πρώτο σόλο άλμπουμ του Sting με τίτλο “The Dream Of The Blue Turtles” γνώρισε την επιτυχία, αφού από μέσα του ξεχώρισαν τρία τραγούδια που κράτησαν για πολύ καιρό υψηλές θέσεις στις τοπ λίστες της Αμερικής και της Αγγλίας. Ακολούθησε πλούσια προσωπική δισκογραφία καθώς ο Sting έχει στο ενεργητικό του πάνω από 20 δίσκους, ενώ έχει βραβευθεί με 12 βραβεία Grammy, ένα Emmy, είχε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ ψηφίστηκε και Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2004 από το MusiCares.

Το 1989 με την συνεργασία της γυναίκας του Trudie Styler ίδρυσε το Ίδρυμα Rainforest, για την προστασία των τοπικών δασών του κόσμου. Με συναυλίες και αρκετές καμπάνιες ευαισθητοποίησης των πολιτών κατάφεραν να μαζέψουν γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια. Από την έναρξη του, το Ίδρυμα Rainforest έχει επεκταθεί σε ένα δίκτυο οργανισμών που αυτήν την στιγμή λειτουργούν σε 18 χώρες του κόσμου μας.

Εμείς θα ακούσουμε το “Englishman In New York” από το άλμπουμ Nothing Like the Sun που κυκλοφόρησε το 1987!

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist