Η έμπνευση της ημέρας (Δευτέρα 5-11-2018)

05/11/2018

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σήμερα κλείνει τα 77 του χρόνια ο Αμερικανός Αρτ Γκαρφάνκελ, από το γνωστό δίδυμο Simon and Garfunkel και στην έμπνευση της ημέρας θα μάθουμε λίγα πράγματα για τη ζωή και το έργο του!

Η πρώτη του επαφή με τον κόσμο της μουσικής έγινε όταν ήταν ακόμα τεσσάρων, όταν ο πατέρας του έφερε στο σπίτι ένα από τα πρώτα μαγνητόφωνα. Όπως ο ίδιος αναφέρει “Αυτό ήταν που με έφερε ακόμα πιο κοντά στη μουσική, αφού μπορούσα να τραγουδάω και να το καταγράφω”.

Ξεκίνησε την καριέρα του από πάρα πολύ μικρή ηλικία, όταν ήταν ακόμη μαθητής στο γυμνάσιο Forest Hills όπου και γνώρισε τον Paul Simon. Μαζί ερμήνευαν τραγούδια των Everly Brothers σε σχολικούς διαγωνισμούς ταλέντων και “Ύστερα ακολούθησαν ο ρυθμός, τα blues και το rock ‘n roll” όπως αναφέρει.

Ωστόσο κάποια στιγμή, o Art Garfunkel αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω του και να πάει σε ένα πανεπιστήμιο και λίγο καιρό αργότερα, πήρε πτυχίο Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο Columbia College, με ειδικότητα στην Ιστορία Τέχνης. Ύστερα, προσπάθησε για άλλη μια φορά, αποκτώντας πτυχίο Μαθηματικών, στο Columbia University.

Όταν το 1962 μετά από λίγα χρόνια συναντήθηκε πάλι με τον Simon, άρχισαν πάλι τις πρόβες, έχοντας και οι δύο πια στο νου να ενωθούν σε ντουέτο και να ασχοληθούν με τη μουσική. Άρχισαν να τραγουδάνε και ήταν γνωστοί ως Simon & Garfunkel και μέσα σε ένα χρόνο κατόρθωσαν να υπογράψουν συμβόλαιο με την δισκογραφική Columbia Records. Κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ τα οποία περιείχαν μεταξύ άλλων τις επιτυχίες “The Sounds of Silence”, “I Am a Rock”, “A Hazy Shade of Winter”, “Mrs. Robinson” κ.α.

Ο Αρτ Γκαρφάνκελ στη μέχρι σήμερα καριέρα του έχει κερδίσει 7 βραβεία Grammy και το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement”. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.

(Πηγή:en.wikipedia.org και musicislifepsansimera.blogspot.com)


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist