Η έμπνευση της ημέρας (Πέμπτη 8-11-2018)

08/11/2018

Σήμερα έκτος από την ονομαστική του εορτή έχει και τα γενέθλιά του ο σπουδαίος στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης και η έμπνευση της ημέρας είναι αφιερωμένη σ’ εκείνον!

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιθάκη στις 8 Νοεμβρίου 1939, σπούδασε στην Αθήνα, Κινηµατογράφο και ∆ηµοσιογραφία και μπήκε στη δισκογραφία το 1975 με το τραγούδι «Έχεις την πόρτα σου κλειστή» σε μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή, με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα, στο δίσκο «Στα ψηλά τα παραθύρια».

Από τότε, εκτός του Κουγιουμτζή, συνεργάστηκε με πολλούς από τους καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Ηλίας Ανδριόπουλος, Δημήτρης Λάγιος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Λίνος Κόκοτος, Κώστας Καλδάρας, Χρήστος Γκάρτζος, Στάμος Σέμσης, Μιχάλης Κουμπιός κ.α.

Επίσης τραγούδια του τραγούδησαν οι: Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Βίκυ Μοσχολιού, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Καλογιάννης, Σωτηρία Μπέλλου, Βασίλης Παϊτέρης, Μαρία Φαραντούρη, Μαριώ, Μελίνα Κανά, Τάνια Τσανακλίδου, ∆ηµήτρης Μητροπάνος, ∆ήµητρα Γαλάνη κ.ά.

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης έχει εκδώσει επίσης 9 βιβλία σε συλλεκτικές εκδόσεις µε χαρακτικά σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών.

Εμείς διαλέξαμε για εσας 5+2 αγαπημένα τραγούδια με στίχους του.

(Φωτογραφία από το musicheaven.gr)


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist