Η έμπνευση της ημέρας (Τετάρτη 9-11-2018)

09/11/2018

Σαν σήμερα γεννήθηκε η Μαίρη Λίντα και τι καλύτερο από το να κλείσουμε την εβδομάδα μας με την έμπνευση της ημέρας να είναι αφιερωμένη σ’ αυτή την υπέροχη γυναίκα με τη λαμπρή καριέρα!

Η Μαίρη Λίντα γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας αλλά μεγάλωσε και έζησε στην Αθήνα καί το πραγματικό της όνομα είναι Μαίρη Δημητρακοπούλου. Ήταν παιδί θαύμα και από 7 ετών την ξεχώρισε ο Ορέστης  Λάσκος, την προσέλαβε και τη βάφτισε Μαίρη Λίντα.

Η σταδιοδρομία της αρχίζει από τότε στο θέατρο, όπου χορεύει και τραγουδά ελαφρά τραγούδια. Παράλληλα σπουδάζει χορό στη σχολή Μοριάνωφ. Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία με το τραγούδι του Κώστα Καπλάνη, «Πικρό ποτήρι». Την ίδια εποχή συνεργάζεται με όλους σχεδόν τους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού. Είναι τότε που γνωρίζεται και παντρεύεται με το Μανώλη Χιώτη, με τον οποίο θα αποτελέσουν στα μετέπειτα χρόνια ένα από τα κορυφαία δίδυμα του λαϊκού τραγουδιού με πολλες επιτυχίες που σιγοτραγουδάμε μέχρι και σήμερα.

Το 1961 στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης πήρε το Α’ βραβείο με το τραγούδι «Απαγωγή». Το 1962 παίρνει το Α’ βραβείο στο φεστιβάλ του Ε. Ι. Ρ. με το “Αθήνα κόρη του ουρανού” του Χατζηαποστόλου. Την ίδια περίοδο  ερμηνεύει τραγούδια μεγάλων συνθετών του έντεχνου, όπως των Μ. Xατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου. Είναι η ερμηνεύτρια των αριστουργηματικών ηχογραφήσεων των έργων “Επιτάφιος” και “Αρχιπέλαγος” και τραγουδά μεγάλες επιτυχίες (“Μυρτιά”, “Μαργαρίτα Μαγιοπούλα” κ.α.).

Η Μαίρη Λίντα συνολικά συμμετείχε σε 45 κινηματογραφικές ταινίες!

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist