Η έμπνευση της ημέρας (Παρασκευή 9-2-2018)

09/02/2018

Καλημέρα με την έμπνευση της ημέρας και με άκρως χορευτική διάθεση! Σήμερα ακούμε το “Rock around the clock” του Bill Haley, που έφυγε σαν σήμερα το 1981.

Ήταν ένας από τους ανθρώπους, που έκαναν το Rock and Roll παγκόσμια μουσική γλώσσα. Ο Bill Haley γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1925 και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη μουσική, σε ηλικία 21 ετών, το 1946, με το συγκρότημα της κάντρι “Down Homers”. Μετά από αρκετές αποτυχίες στη δισκογραφία, αποφάσισε να δουλέψει ως περιοδεύον μουσικός και DJ.
Το 1953 δημιούργησε το δικό του συγκρότημα “The Comets”. Την ίδια χρονιά γράφτηκε γι’ αυτόν το θρυλικό κομμάτι “Rock Around the Clock”. Το ηχογράφησε ένα χρόνο αργότερα, χωρίς όμως να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση. Το 1955 το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας “Η Ζούγκλα του Μαυροπίνακα” και απογειώθηκε.

Η τεράστια επιτυχία της ταινίας ήταν η αφορμή για να έρθει το μεγάλο λευκό ακροατήριο σε επαφή με το Rock and Roll και να ανοίξουν οι πόρτες σε καλλιτέχνες όπως ο Elvis Presley, ο οποίος θα επισκιάσει τελικά τον Bill Haley. Στο υπόλοιπο της καριέρας του, συνέχισε να γνωρίζει κάποια επιτυχία, κυρίως στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Μεγάλες επιτυχίες έγιναν ακόμα δύο τραγούδια του, το “Shake, Rattle & Roll” και “See you later alligator”.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist