Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: 20/09/2019
Ώρα: 23:59
Εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/450538602219997
Λεπτομέρειες

H τρίτη μέρα του Animasyros ξεκινά στις 11.00 στο θέατρο Απόλλων, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξανά το «Αηδόνι του αυτοκράτορα» της Εναλλακτικής σκηνής της Λυρικής σκηνής που επισφράγισε την έναρξη του Φεστιβάλ.

Στις 16.00 ξεκινά το αφιέρωμα στα 50 χρόνια ανιμέισον από το Αζερμπαϊτζάν, με ένα πανόραμα ταινιών που έχει επιμεληθεί ο διευθυντής του Φεστιβάλ ΆνιμαΦιλμ του Μπακού. Θα ακολουθήσει προβολή ταινιών από το Φοιτητικό διαγωνιστικό τμήμα, ενώ στη συνέχεια όλα τα «φώτα» θα πέσουν στην ανιμέισον σκηνή της Πορτογαλίας και της Σουηδίας.

Στις 20.00, θα δούμε το πολυβραβευμένο «Οι αναμνήσεις ενός άνδρα με πιτζάμες», που διεκδικεί και το βραβείο κοινού, και αμέσως μετά ταινίες από το Διεθνές διαγωνιστικό. Στις 22.45 ξεκινά το σπουδαίο αφιέρωμα ΆνιμαΠράιντ, με έξι ταινίες που εστιάζουν στο ζήτημα του φύλου και της σεξουαλικότητας. Στο Παλλάς, το πρόγραμμα αρχίζει στις 17.15 με τα βραβευμένα έργα από τη συνεργασία του Animasyros με το Μέγαρο Μουσικής, και συνεχίζει με την προβολή μικρού μήκους ταινιών που έκαναν οι φοιτητές ανιμέισον του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΤΟ.

Από τις 18.00 ως τις 20.30, οι παιδικές ταινίες και το Διεθνές Πανόραμα θα ζεστάνουν το κλίμα  για τις δύο βραβευμένες ταινίες που θα ακολουθήσουν: Το ντοκιμαντέρ «Μηδενική Ανοχή» που μιλά για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά την περίοδο πολέμων και έχει γίνει παγκόσμιο κίνημα, και η ταινία «Ο Πύργος», το συγκλονιστικό χρονικό μιας 11χρονης Παλαστίνιας σε στρατόπεδο προσφύγων.

Υπαίθρια τώρα, από τις 20.00 στην πλατεία Μιαούλη θα προβληθούν σε επανάληψη τα παιδικά του Φεστιβάλ και αμέσως μετά τα «κατά παραγγελία» ανιμέισον που διαγωνίζονται. Συνεχίζονται τα εργαστήρια για άτομα με αναπηρία, για ενηλίκους, για την τρίτη ηλικία και μαθητές γυμνασίου, καθώς και η έκθεση με αφίσες Πολωνών καλλιτεχνών, με έμπνευση την Ελλάδα, αλλά και η Αγορά.

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist