Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: 21/09/2019
Ώρα: 23:59
Εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/450538608886663
Λεπτομέρειες

Το Animasyros υπόσχεται για σήμερα ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του ανιμέισον. Πρώτος σταθμός, ο κινηματογράφος Παλλάς, όπου στις 11.00 το πρωί θα προβληθούν 22 ταινίες μικρού μήκους, φτιαγμένες από μαθητές της Ελλάδας και του εξωτερικού!

Στις 18.00, το κοινό θα δει τις οχτώ μικρού μήκους ταινίες που αντανακλούν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η δημοκρατία και η ισότητα, και διεκδικούν το νεοσύστατο Βραβείο Ευρωπαϊκών αξιών. Αμέσως μετά, δύο προβολές που δεν πρέπει να χάσετε καθώς διεκδικούν την ψήφο σας για καλύτερη ταινία.

Στις 19.00, το συγκλονιστικό «Άλλη μια Μέρα ζωής» που κέρδισε το βραβείο Γκόγια καλύτερου ανιμέισον και μας μεταφέρει στον πόλεμο της Ανγκόλα, και στις 20.30 το βραβευμένο στο φεστιβάλ Αννεσί «Μακριά». Λίγο πιο δίπλα, στο θέατρο Απόλλων, θα προβάλλονται από το πρωί ως το βράδυ όλων των ειδών ανιμέισον από ολα τα διαγωνιστικά τμήματα και πανοράματα, ενώ και στην πλατεία Μιαούλη θα έχει Διεθνές πανόραμα από τις 20.00. Για τους επαγγελματίες του χώρου, το μαστ σημείο συνάντησης και σήμερα είναι η Αγορά, στο Απόλλων και στο Ινστιτούτο Κυβέλλης.

Στα τοπ της ημέρας είναι το εργαστήριο στοπ-μόσιον ανιμέσιον με τίτλο «Ρεμπετογάτες», για παιδιά 13-16 ετών, με εισηγητή τον Ιταλό δημιουργό Τόμας Κούνστλερ που δουλεύει πάνω στο ρεμπέτικο και τον Βαμβακάρη, καθώς και η δράση παράκτιου καθαρισμού που διοργανώνει η Aegean Breath στο Αλιευτικό Καταφύγιο, ως προσπάθεια αφύπνισης κατά της θαλάσσιας ρύπανσης.

Και μιας και είναι Σάββατο, το Animasyros κάνει το καθιερωμένο πάρτι στην ομορφότερη ταράτσα της Ερμούπολης, στο Ινστιτούτο Κυβέλη, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist