ΑΝΩ CHRISTMAS

Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου [ΣΥΡΟΣ]

Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: 28/12/2019
Ώρα: 20:00
Τοποθεσία: Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου
Διεύθυνση: ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ ΣΥΡΟΣ
Λεπτομέρειες

Στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεών του, το Φεστιβάλ ΑΝΩ ολοκληρώνει τρία χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων με την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία του. Η ιδέα της φετινής συναυλίας είναι η σύμπραξη του εκκλησιαστικού οργάνου με τρομπέτα, αλλά και πρώτη φορά με σαξόφωνο, ενώ στο δεύτερο μέρος χορωδιακό σύνολο θα ψάλλει γνωστούς χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια.

Το φετινό πρόγραμμα του «ΑΝΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» περιλαμβάνει κομμάτια της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης, σημαντικών συνθετών όπως Πρετόριους, Μπαχ, Χέντελ και Μέντελσον, αλλά και πολλά παραδοσιακά, όπου τα ίχνη των δημιουργών τους χάνονται στα βάθη των αιώνων. Το ξεχωριστό στοιχείο της συναυλίας είναι η ανάδειξη των αξιόλογων καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες, μουσικοί και χορωδοί, ζουν στη Σύρο και ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη μουσική, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες του νησιού στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, που τα πανέμορφα στολισμένα σοκάκια και η μοναδική φάτνη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, δημιουργούν ένα ιδανικό σκηνικό για μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

ΑΝΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 8:00 μ.μ.
Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου, Άνω Σύρος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συμμετέχουν:
Γιάννης Ρούσσος, εκκλησιαστικό όργανο
Φώτης Τσαντήλας, τρομπέτα
Ούρσουλα Στράϊτφελντ, άλτο σαξόφωνο
Χορωδία Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ερμούπολης
Διεύθυνση: Ιωάννης Ρηγούτσος

Σχεδίαση Αφίσας: Φαίδρα Ρίχτερ
Οπτική Ταυτότητα Φεστιβάλ: Φρειδερίκος Ρούσσος – syrostoday.gr

Η σελίδα του Φεστιβάλ: https://anofestival.gr/
Facebook Page: https://www.facebook.com/anofestival/

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist