Απόστολος Ρίζος – «Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο»

Θέατρο Απόλλων [Ερμούπολη - Σύρος]

Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: 08/12/2018
Ώρα: 21:15
Τοποθεσία: Θέατρο Απόλλων
Διεύθυνση: Πλατεία Βαρδάκα Ερμούπολη - Σύρος
Τηλέφωνο: 22810 85192
Website: http://apollontheater.gr/homepage-2/
Εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/257117198326034/
Λεπτομέρειες

Ο Απόστολος Ρίζος
«Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο» στη Σύρο

Η μουσική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες της χρονιάς, ταξιδεύει στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων της Σύρου, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

Συμμετέχει η ερμηνεύτρια, Μαρία Παπαγεωργίου.

 Ο Απόστολος Ρίζος συναντά τον Μάνο Λοΐζο σε ένα μουσικό δωμάτιο, αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών – όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από τον δημιουργό τους. Στο κέντρο, παραμένει η ερμηνεία των τραγουδιών, κρατώντας το πιο βαθύ τους άγγιγμα.

Στη μικρή Σκάλα του Μιλάνου – όπως αποκαλείται το Θέατρο Απόλλων της Σύρου – τον Απόστολο συνοδεύουν δύο δεξιοτέχνες μουσικοί του κοντραμπάσου, οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια του μουσικού τους οργάνου, ενώ στην παράσταση συμμετέχει η ξεχωριστή ερμηνεύτρια, Μαρία Παπαγεωργίου.

Σε αυτό το μουσικό δωμάτιο, που έχει δημιουργήσει ο Απόστολος Ρίζος επί σκηνής, σε μια παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες της προηγούμενης χρονιάς, τα τραγούδια του Μάνου προσεγγίζονται με διαφορετική ματιά. Δεν πρόκειται για μουσικό “αφιέρωμα”, με την έννοια του όρου που έχουμε συνηθίσει , αλλά για μια νέα, φρέσκια  προσέγγιση.

Η παράσταση “Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοίζο” διανθίζεται με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του μεγάλου δημιουργού, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης του, Μυρσίνης Λοΐζου.

Ο ίδιος ο Απόστολος Ρίζος αναφέρει: “Για μένα, ο χρόνος του Μάνου Λοΐζου δεν ξεκινάει από τη γέννηση ή από τον θάνατό του, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκα μαζί του σε ένα δωμάτιο, με μια κιθάρα και την εφηβεία μου για οδηγό. Από τότε, δεν ήμουν ποτέ ξανά μόνος. Η μουσική προσέγγιση των τραγουδιών οδηγείται από το συναίσθημα, το αισθητικό μας κριτήριο και την ανάγκη να βρούμε την αλήθεια αυτών των τραγουδιών μέσα μας. Οι μελωδίες του Λοΐζου είναι ακλόνητες, ανοξείδωτες στον χρόνο, τόσο κομψές, καθάριες, συγκινητικές και προτρεπτικές, που καθρεφτίζουν τον καλύτερό μας εαυτό. Σε όλη αυτήν την πορεία των τελευταίων χρόνων που πειραματίζομαι πάνω στα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου δεν αναζήτησα τη διαφορετικότητα για τη διαφορετικότητα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ακούσετε τις αυθεντικές εκτελέσεις. Στο φιλόξενο αυτό «δωμάτιο», σε έναν μαγευτικό χώρο με μεγάλη ιστορία, στο Θέατρο Απόλλων, θα έχουμε τη χαρά να είναι μαζί μας και η αγαπημένη ερμηνεύτρια, Μαρία Παπαγεωργίου.”

Ο Empneusi 107 FM σας κάνει δώρο 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση!

Λάβετε μέρος εδώ.

«Ο μικρός δικτάτωρ»

Παίζουν:
Θοδωρής Κουέλης: Kοντραμπάσο, bass effects, ηλεκτρικό μπάσο, τζουρά
Ισίδωρος Παπαγεωργίου: Κοντραμπάσο, πλήκτρα, loops
Απόστολος Ρίζος: Κιθάρες, φυσαρμόνικα, τζουρά
Εικαστικά, σκηνογραφική, σκηνοθετική επιμέλεια: Τάμμυ Τσέκου

Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης / Σχεδιασμός φωτισμού: Phil Hills . Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Διοργάνωση & Επικοινωνία: Action Esti

Με την Υποστήριξη του Δήμου Ερμούπολης Σύρου.

Links:

Προπώληση Εισιτηρίων:

https://www.ticketservices.gr/event/syros-apostolos-rizos-se-ena-domatio-me-ton-mano-loizo

Απόστολος Ρίζος Facebook page:

https://www.facebook.com/ApostolosRizosOfficialPage

YouTube Official Channel:  https://www.youtube.com/ApostolosRizos

Website: www.apostolosrizos.gr

 Διοργάνωση & Επικοινωνία:

https://www.ActionEsti.gr


Τοποθεσία

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist