Χρυσούλα Κεχαγιόγλου – Από τη ρίζα στον ανθό

Οικία Κυβέλη [Ερμούπολη - Σύρος]

Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: 21/07/2020
Ώρα: 21:30
Τοποθεσία: Οικία Κυβέλη
Διεύθυνση: Λεωνίδου 4 Ερμούπολη - Σύρος
Τηλέφωνο: 6936663082
Λεπτομέρειες

Μια βραδιά αφιερωμένη στην επιρροή της παράδοσης στην ελληνική μουσική του σήμερα! Αντλώντας από τη ρίζα του παρελθόντος, από τη φόρμα και την ποίησή της γλώσσας του, οι σύγχρονοι συνθέτες ανθίζουν και εμπλουτίζουν το παρόν μας. Παραδοσιακά τραγούδια μπλέκονται και συνομιλούν με τραγούδια σημερινά, σε ένα διάλογο που αναδεικνύει τη διαχρονικότητα και τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής.

Το σχήμα αποτελούν οι:
Χρυσούλα Κεχαγιόγλου– φωνή
Δημήτρης Πάντος– φωνή, κιθάρα
Τάκης Φραγκούς– λαούτο, μαντολίνο
Στέλιος Φραγκούς– πιάνο

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει κάνει ο Δημήτρης Πάντος.

Τιμή εισόδου: 10€ απλή θέση, 12€ τραπέζι 

Η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου έχει ένα πλούσιο βιογραφικό συνεργασιών με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Ν. Αντύπας, Λ. Νικολακοπούλου, Διονύσης Τσακνής, Μ. Μητσιάς, Μ. Πάππος, Π. Στόικος, Ν. Τατασόπουλος, Δ. Μυστακίδης, Ν. Κυπουργός κ.ά. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε φεστιβάλ folk μουσικής σε όλον τον κόσμο και συνεργάζεται επί σκηνής και δισκογραφικά με μουσικούς όπως οι Andy Irvine, Donal Lunny, Rens van der Zam, Bruce Molsky, John McSherry, Donal O’ Conor, Neill Hannah και τη συγκλονιστική ερμηνεύτρια Muireann Nic Amhlaoibh.

Ο Δημήτρης Πάντος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι αριστούχος στα ανώτερα θεωρητικά του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, κάτοχος πτυχίου αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας, με καθηγήτρια την Στέλλα Μακρυγιάννη. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, συνεργάζεται με γνωστούς συνθέτες και τραγουδιστές, όπως οι Χρ. Νικολόπουλος, Μαν. Ρασούλης, Παντ. Θαλασσινός, Γ. Νταλάρας, Ορφ. Περίδης, Κώστ. Μακεδόνας, Δημ. Μπάσσης, Μελ. Κανά, Λιζ. Καλημέρη, Βασ. Σκουλάς, Γεράσ. Ανδρεάτος, Μαν. Λιδάκης, Μαρίζα Κωχ, Γιωρ. Καζαντζής, Μαιρ. Λίντα, Φωτ. Βελετσιώτη κ.α., με πλήθος παραστάσεων εντός και εκτός Ελλάδας. Παράλληλα συμμετείχε σε δισκογραφικές εκδόσεις των παραπάνω καλλιτεχνών ως ενορχηστρωτής, τραγουδιστής και μουσικός.

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist