«Παραμυθάς επέρασε…»

The Corner Cafe [Ερμούπολη - Σύρος]

Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: 06/02/2020
Ώρα: 20:30
Τοποθεσία: The Corner Cafe
Διεύθυνση: Πλατεία Μιαούλη Ερμούπολη - Σύρος
Λεπτομέρειες

Ανοιχτές συναντήσεις παραμυθιού – χειμωνιάτικη εκδοχή
Η ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιαΖΩ
λέει παραμύθια στην Ερμούπολη
Χειμώνας – Άνοιξη 2020

Αυτόν τον χειμώνα, η ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιαΖΩ, μια στο τόσο, κάνουν βόλτα στην Ερμούπολη, σταματούν κάπου κι αρχίζουν τις ιστορίες… Οι συναντήσεις τους είναι ανοιχτές στο κοινό. Λένε παραμύθια και καμιά φορά τραγουδάνε, αν βρεθεί στην παρέα κάποιος μουσικός. Άλλοτε πάλι κουβεντιάζουν κι αν το φέρει η ώρα κάνουν ένα παραμυθικό παιχνίδι. Μας προσκαλούν να βρεθούμε κοντά τους, να απολαύσουμε τις συναντήσεις ή –γιατί όχι;- να πούμε κι εμείς ένα παραμύθι (ή μήπως ένα τραγούδι;)!

Οι ανοιχτές συναντήσεις θα συμβαίνουν την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα, από τις 8.30’ το βράδυ. Κρατήστε τις ημερομηνίες: 6 Φεβρουαρίου, 5 Μαρτίου, 2 Απριλίου και 7 Μαΐου. Ο τόπος κάθε συνάντησης θα κοινοποιείται στη σελίδα τους στο facebook και στις σελίδες των χορηγών επικοινωνίας λίγες μέρες πριν. Όσο για το περιεχόμενο, ας διαμορφωθεί από τη διάθεση της βραδιάς!

1η συνάντηση:
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στο καφέ «Corner» (πλατεία Μιαούλη), στις 8.30’
Στην παρέα μας ο Απόστολος Μάρης

Ακολουθήστε το παραμύθι 😉

Ποιοι είναι:

Η ομάδα ενήλικων αφηγητών «ΠαραμυθιαΖω» δραστηριοποιείται στη Σύρο από τον Οκτώβριο 2013, με την επιμέλεια της αφηγήτριας Γεωργίας Ματσούκα. Έχει προκύψει από την παρακολούθηση εργαστηρίων παραγωγής και αφήγησης παραμυθιών τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με προσκεκλημένους δασκάλους της αφηγηματικής τέχνης.
Από τότε, συναντιούνται κάθε εβδομάδα για να μελετήσουν τον κόσμο των παραμυθιών, τις αφορμές του, τα οφέλη και τις προεκτάσεις του, όπως ορίζει η χάρτα της ομάδας. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις εξασκούνται στην τέχνη της αφήγησης αλλά φτιάχνουν και δικά τους παραμύθια, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του.
Απευθύνονται σε παιδιά αλλά κυρίως σε ενήλικο κοινό. Στο ρεπερτόριό τους είναι το λαϊκό παραμύθι (μαγικό, το ευτράπελο, κλιμακωτό, μύθοι και θρύλοι) όλων των λαών αλλά και η δημιουργία παραμυθικών ιστοριών με το κοινό. Σταδιακά, έχουν εντάξει μουσική, εικαστικά και παραδοσιακά παιχνίδια στις παραστάσεις τους..
Έχουν συνεργαστεί με εικαστικούς, μουσικούς και καλλιτέχνες άλλων παραστατικών τεχνών, για τους οποίους νιώθουν απέραντη ευγνωμοσύνη. Μεταξύ αυτών: Απόστολος Μάρης, Νίκος Απέργης, Βαγγέλης Αραγιάννης, Ρένα Βέργου, Ομάδα Ακορντεόν Σύρου, Απόστολος Καλτσάς, Ελένη Μπαΐλη, Σοφία Σερέφογλου, Βασίλης Χατζηπαναγιώτου, Γιάννης Σπανόπουλος, Ηλίας Λόης κ.ά.
Από το 2016, ηχογραφούνται παραμύθια τα οποία μεταδίδονται για τρεις μήνες, κάθε άνοιξη, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Εmpneusi 107 FM.
Η ομάδα έχει εδραιώσει την ταυτότητα της στη Σύρο όπου είναι ήδη δημοφιλής και ξεκίνησε να ταξιδεύει με τα παραμύθια της στην υπόλοιπη Ελλάδα. Έτσι, έχουν ήδη αφηγηθεί για παιδιά και ενήλικο κοινό στη Νάξο, την Ηρακλειά, την Κίμωλο και στον αρχαιολογικό χώρο του Αγ. Ανδρέα Σίφνου, ο οποίος άνοιξε για πρώτη φορά για μια ειδική βραδιά με αφηγήσεις της ομάδας για ενήλικο κοινό.
Το 2018, ξεκίνησε πιλοτικά μια νέα δραστηριότητα, τη διοργάνωση του φεστιβάλ «Σύναξη Παραμυθιών», όπου προσκαλεί όλες τις Τέχνες γύρω από το παραμύθι.

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist