Σεμινάριο: “Rendez-vous με τον Django Reinhard”

Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: 22/07/2019
Ώρα: 11:00
Εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/354918495163442/
Λεπτομέρειες

RENDEZ-VOUS με τον DJANGO REINHARDT

« Ένα Manouche πάρτυ» για ακορντεόν, κιθάρα, βιολί και άλλα όργανα όπως κλαρινέτο, φλάουτο, τρομπέτα, κοντραμπάσο…!»

Σε αυτό το σεμινάριο, οι «Maryll Abbas Trio» σας προσκαλούν στο Τσιγγάνικο Swing και στο ρεπερτόριο του Django Reinhardt! Ένα σεμινάριο για ακορντεόν μα όχι μόνο, αλλά και για βιολί και για κιθάρα… μιας και η ιδέα είναι το συναπάντημα των οργάνων του στυλ με το ακορντεόν.

Ακόμα κι αν τ’ ακορντεόν μπορεί να εξασφαλίσει από μόνο του τον ρυθμό και τη μελωδία, η ουσία του swing είναι ο διάλογος, η χαρά του αυτοσχεδιασμού και η συνήχηση στο ρεπερτόριο, το οποίο μετουσιώνεται «στο θέμα της συζήτησης».

Η Γαλλίδα ακορντεονίστρια Maryll Abbas μαζί με τον κιθαρίστα Joris Viquesnel και τον βιολιστή Benoît Josse θα πραγματοποιήσουν το σεμινάριο σχηματίζοντας αρχικά μικρά γκρουπ ανά όργανο και ύφος και στη συνέχεια σχηματίζοντας μικρά και μεγαλύτερα μουσικά σύνολα.

Εξέλιξη – ανάπτυξη του σεμιναρίου:

1ο στάδιο: Τις πρώτες μέρες θα σχηματιστούν 3 ξεχωριστά εργαστήρια (ακορντεόν, κιθάρα, βιολί) για την εκμάθηση των θεμάτων, του ρυθμού, της αρμονίας και του αυτοσχεδιασμού.

2ο στάδιο: συνδυασμός εργαστηρίων, σχηματίζοντας μικρά μουσικά γκρουπ, με όλα τα όργανα. Τα όργανα αναλαμβάνουν τον ρόλο τους, ανάλογα με τη φύση τους… ενορχηστρωμένα και ως μικρά σύνολα.

Δάσκαλοι: Maryll Zeinab Abbas (ακορντεόν), Joris Viquesnel (κιθάρα) και Benoît Josse (βιολί)
Επίπεδο: Μεσαίο
Όργανα: Ακορντεόν, Kιθάρα και Bιολί (κυρίως, αλλά…όλα τα όργανα μπορούν να συμμετέχουν και να ενταχθούν στο κατάλληλο εργαστήριο, ανάλογα με τη φύση τους!)

Διάρκεια: Σύνολο 15 ώρες/σεμινάριο, 3 ώρες/ημέρα/ σεμινάριο
Κόστος: 100€/ ένα σεμινάριο ή 180€/ δύο σεμινάρια
Παρουσίαση: Σάββατο 27/7 στον πεζόδρομο της Ερμούπολης

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist