Snowman – Tο ταξίδι του χιονάνθρωπου

Θέατρο Απόλλων [Ερμούπολη - Σύρος]

Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: 20/12/2019
Τοποθεσία: Θέατρο Απόλλων
Διεύθυνση: Πλατεία Βαρδάκα Ερμούπολη - Σύρος
Τηλέφωνο: 22810 85192
Website: http://apollontheater.gr/homepage-2/
Λεπτομέρειες

“Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, μια κλασσική ορχήστρα από το Βέλγιο,

ένας μαέστρος, μια αφηγήτρια και πολλές παιδικές φωνές ενώνονται

στο Θέατρο Απόλλων, για να μας ταξιδέψουν, μικρούς και μεγάλους,

στο μαγικό κόσμο της κλασσικής μουσικής και του παραμυθιού.” 

 

Η μαγεία των Χριστουγέννων που παρουσιάστηκε από τη βελγική κλασσική ορχήστρα

20 – 22 Δεκεμβρίου 2019, στη Σὐρο

δύο παραστάσεις στο θέατρο Απόλλων,

δύο εργαστήρια για παιδιά από 5 έως 12 ετών

 

Στο πλαίσιο του  Χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το 2019, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οὐριος Ανέμος» έχει αναλάβει τη διοργάνωση και την οικονομική διαχείριση μιας μοναδικής κλασσικής μουσικής εκδήλωσης. Η βελγική ομάδα Europian Fairytale Association θα συναντηθεί με τα παιδιά της Σύρου και μαζί θα εξερευνήσουν   το μαγικό κόσμο της κλασσικής μουσικής.

Δύο μουσικά εργαστήρια για παιδιά από 5 έως 12 ετών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η κλασσική μουσική είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο που μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στην εκπαίδευση των παιδιών. Την Παρασκευή 20 στις 18:30 στην αίθουσα Γ. Ρίτσου του Πνευματικού Κέντρου και την Κυριακή 22 στις 10:30 στο θέατρο Απόλλων, οι 13 Μουσικοί του κλασικής ορχήστρας European FairlyTale Association αναμένουν  όλα τα παιδιά από 5 έως 12 ετών να μοιραστούν μαζί τους ξεχωριστές στιγμές δημιουργίας και γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και τους μουσικούς μέσω παιχνιδιού (Μια ώρα μουσικό εργαστήρι για 50 παιδιά με ελεύθερη είσοδο).

 

 

Δύο παράστασεις στο θέατρο Απόλλων το 21 Δεκεμβρίου στις 19:30 και το 22 Δεκεμβρίου στις 12:00

Η κλασσική ορχήστρα European FairlyTale Association, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα συνοδεύσει τους νέους της χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων (περίπου 60 παιδία για κάθε βραδιά) που θα τραγουδήσουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα της Ελλάδας και του κόσμου, ώστε τα παιδιά  να  έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να εργαστούν πάνω σε μια διαφορετική μουσική προσέγγιση. Στο δεύτερο μέρος, οι 13 Βέλγοι μουσικοί θα παρουσιάσουν, την τελευταία τους δουλειά, τη γνωστή μουσική ιστορία “Ο Χιονάνθρωπος” του Howard Blake σε συνεργασία με την ηθοποιό Μαργαρίτα Αγγελοπούλου στην αφήγηση του παραμυθιού και ένα παιδί σολίστ από τη Σύρο. (Εισοδος: 5€ για τα παιδιά και 8€ για τους ενήλικες).

Οι μουσικοί μας κάνουν μαγικούς ήχους με τα όργανα τους, μέσα από την πρακτική, το πάθος και την έμπνευση. Κάθε ένας από αυτούς πιστεύει ότι η κλασσική μουσική είναι ένα θαυμάσιο πλεονέκτημα που μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στην εκπαίδευση των παιδιών όλων των ηλικιών. Η κοινή λογική και οι μεμονωμένες εμπειρίες μας επιβεβαιώνουν ότι η καλή μουσική μπορεί να φτάσει, να αγγίξει, να εμπνεύσει, να συγκινήσει και να διδάξει πολύ μικρά παιδιά.

Αναζητώντας νέους τρόπους ανάπτυξης με τους νέους αποφασίσαμε να αναπτύξουμε το ρεπερτόριό μας των Μουσικών Παραμυθιών. Κάθε χώρα στην Ευρώπη έχει το δικό της πλούσιο κατάστημα παραμυθιών. Από τη Σουηδία μέχρι τις Αζόρες, από τη Λευκορωσία μέχρι τα νησιά Shetland, βρήκαμε ιστορίες γεμάτες χρώμα και μουσικότητα. Φοβιές, αστείες, ανόητες, ευφάνταστες και πραγματικές, βρήκαμε υπέροχες ιστορίες και υπέροχες μελωδίες που προσφέρουν εκπλήξεις, ξόρκια, τέρατα, μάγισσες και ζώα που μιλάνε.

http://www.brusselssnowmanconcert.com/team.php

https://www.facebook.com/TheSnowmanCompetition

«Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων»

Ανάμεσα στους καταστατικούς σκοπούς της Ορχήστρας των Κυκλάδων είναι και η ανίχνευση, αξιοποίηση και προώθηση παιδιών και νέων που διαθέτουν κλίση και ιδιαίτερα χαρίσματα στη μουσική, αλλά και η δημιουργία χορωδίας και μουσικών υποσυνόλων για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις.

 

Στο πλαίσιο αυτό η Ορχήστρα εγκαινίασε στα τέλη του 2012 την Παιδική-Νεανική Χορωδία των Κυκλάδων στοχεύοντας να παρέχει χορωδιακή αγωγή και μουσική καλλιέργεια μέσα από το ομαδικό τραγούδι. Η χορωδία, πυρήνας δημιουργικότητας, ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια των παιδιών ν’ αναπτύξουν θετική στάση και αγάπη προς τη μουσική και ν’ αποκτήσουν πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας.

Η Παιδική Χορωδία, σημειώνοντας μια σταθερά ανοδική πορεία, αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερα από 100 παιδιά που παρακολουθούν την εβδομαδιαία πρόβα που γίνεται στο ΚΑΠΗ της Ερμούπολης. Φέτος, λειτουργούν 3 διαφορετικά τμήματα, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, αποτελούν τον πυρήνα της νεανικής χορωδίας, ως φυσική συνέχεια των εμφανίσεων και των εμπειριών που έχουν βιώσει κατά τα τελευταία χρόνια μαζί με την Ορχήστρα των Κυκλάδων και την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Νίκου Κυπουργού.

Η Χορωδία λειτουργεί ως τρίφωνη και έχει δώσει περισσότερες από 30 συναυλίες, συνοδεία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, αυτόνομα ή συνοδεία άλλων μουσικών. Η Χορωδία την περσινή χρονιά ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Σύρου και συγκεκριμένα πραγματοποίησε με επιτυχία 2 συναυλίες στην Τήνο και το Παρίσι. Φέτος θα εμφανιστεί στα νησιά Πάρο και Άνδρο, ενώ προγραμματίζεται μία εμφάνιση στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 22 Απριλίου 2020.

Η διδασκαλία της χορωδίας γίνεται από ένα οργανωμένο επιτελείο 4 ατόμων και συγκεκριμένα από τους: Νίκο Ρούσσο, Βούλα Γλύκα, Ρένα Βέργου και Έλλη Γούναρη.

Η Χορωδία τελεί υπό την ηθική και υλική υποστήριξη της κυρίας Δέσποινας Παρασκευαΐδου.

Ο «ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2013 στην  Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Η ιδέα της ίδρυσής του μαζί με τη  δραστηριότητα του Open Art Studio γεννήθηκε συγχρόνως με το 1ο  Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου από μια ομάδα καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται, είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά, στο νησί της Σύρου, πρόσφατα μπήκε στις δραστηριότητες και το  Stray Art Festival.

Ο «ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δράσεων σε τομείς που σχετίζονται με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την εκπαίδευση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η επιθυμία των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια είναι οι ιδέες τους και το έργο τους να υλοποιούνται με βάση τις αξίες της  διαφάνειας, της ευελιξίας και της ανεξαρτησίας, αναπτύσσοντας συγχρόνως συνεργασίες και με άλλες οργανώσεις και Φορείς τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Οι κύριοι στόχοι του «ΟΥΡΙΟΥ ΑΝΕΜΟΥ» είναι η προβολή, ανάδειξη και εδραίωση  του Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου, του Stray Art Festival, του Open Art Studio και γενικά η προώθηση  πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς και η δικτύωση των καλλιτεχνών.

Ο «ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την τέχνη, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Συμμετέχει επίσης στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες, σχετικά με την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Η φιλοδοξία και το όραμα του «ΟΥΡΙΟΥ ΑΝΕΜΟΥ» είναι να γίνει μια «στέγη καλλιτεχνικής έκφρασης» για τη τοπική κοινωνία, τους ανήσυχους πολίτες, το κοινό που θα συμμετέχει και θα παρακολουθεί τις δράσεις του, τους εθελοντές και τα μέλη του.


Τοποθεσία

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist