Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου 2018 – GlendOtur

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ [ΣΥΡΟΣ]

Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: 23/08/2018
Ώρα: 21:15
Τοποθεσία: ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ
Διεύθυνση: ΣΥΡΟΣ
Λεπτομέρειες

Παραδοσιακή μουσική της Θράκης

Το όνομα GlendOtur προέκυψε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του Φεστιβάλ, μεταξύ των μουσικών του σχήματος και των ανθρώπων της διοργάνωσης, στην προσπάθεια να δώσουμε μια διττή σημασία σε αυτή τη βραδιά. Αρχικά, θέλαμε να περιγράψουμε στο κοινό μας, ότι αυτή η βραδιά θα είναι ένα γλέντι-βόλτα (tour) στα πανηγύρια της Βόρειας Ελλάδας και της Θράκης. Επίσης, το κάλεσμα “Otur σημαίνει στα Τούρκικα «κάθομαι» και είναι μια έκφραση φιλοξενίας, που χρησιμοποιείται στη Β. Ελλάδα, όταν θέλουμε να προσκαλέσουμε έναν επισκέπτη να κάτσει στο γλέντι μας και να του προσφέρουμε μεζέδες και ποτό.

GlendOtur λοιπόν, σημαίνει σας προσκαλούμε με διάθεση φιλοξενίας για να γλεντήσουμε παρέα με μουσικές της Θράκης και μελωδίες από την ευρύτερη περιοχή και να χορέψουμε, με ήχους που θα αποδώσουν εξαίρετοι οργανοπαίχτες.

Στ’ αρχαία χρόνια, όταν η μουσική ήταν συνώνυμη με την ιερότητα και το μυστήριο, η Θράκη έμελε να φιλοξενήσει, στους όμορφους τόπους της, τους πρώτους και σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς και υμνωδούς.

Σταμάτης Πασόπουλος : ακορντεόν

Κατερίνα Δούκα : τραγούδι

Στράτος Πασόπουλος : καβάλ-τραγούδι

Μάκης Μπακλατζής : βιολί-τραγουδι

Στάθης Παρασκευόπουλος : νταούλι

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist