«Τα 5 Στοιχεία» στο Θέατρο Απόλλων

Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: 04/04/2018
Ώρα: 21:00
Λεπτομέρειες

Mια μουσικό-θεματική παράσταση με την Άννα Μπουρμά

Για πρώτη φορά η παράσταση «Τα 5 Στοιχεία» της Άννας Μπουρμά θα ανέβει στο υπέροχο Θέατρο Απόλλων της Σύρου την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018.

Επρόκειτο για μια πρωτοποριακή μουσικο-θεματική παράσταση που εμπνεύστηκε η ίδια η Άννα Μπουρμά και ανέβηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο 2016 στην Αθήνα. Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 30 sold out παραστάσεις και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα.

Ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια μυσταγωγική παράσταση γεμάτη, μουσική, ερμηνείες, εικόνες, χορό και μοναδικές αφηγήσεις. Μας ταξιδεύει στον κόσμο των στοιχείων της φύσης, φωτιά, νερό, αέρας, Γή και συμφώνα με τον Ησίοδο και τον Αιθέρα.

Η Άννα Μπουρμά είναι μια ερμηνεύτρια πολυδιάστατη πράγμα που σπάνια συναντάς, τραγουδάει, παίζει κλασσικό πιάνο, νταούλι και έχει σκηνοθετήσει, χορογραφήσει και φωτίσει αυτήν την παράσταση. Η ερμηνεία της και η παρουσία της στην σκηνή έχει σχολιασθεί από πολλούς δημοσιογράφους ως απόκοσμη, ερμηνεύτρια υψηλής αισθητικής και αέναη.

Μουσικές, στίχους και κείμενα που υπογράφει ο συνθέτης Τάκης Μπουρμάς εισάγουν τους θεατές στον κόσμο των στοιχείων. Σύγχρονες τεχνικές όπως, computer programming, projection mapping δίνουν την νότα της τεχνολογίας στο μαγικό αυτό ταξίδι. Όργανα μοναδικά όπως το σε πολλούς άγνωστο Duduk εμφανίζονται στην παράσταση και δίνουν την συγκίνηση μέσα βέβαια πάντα από την ανθρώπινη πνοή.

Κείμενα, ενορχήστρωση: Tάκης Μπουρμάς

Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά

Κιθάρες, φωνή, αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς

Πλήκτρα: Nίκος Καλαντζάκος

Πνευστά: Vartan Abovian

Ήχος: Ηλίας Λάκκας

Φώτα: Στέφανος Ερινιτάκης & Άννα Μπουρμά

Projection mapping: Στέφανος Ερινιτάκης

Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος

Φωτογραφίες παράστασης : Τζωρτζίνα Πιτιανούδη

Ξηρός Πάγος: Φραγκίσκος Δασύρας

Παραγωγή: AFM Records | Θεοδόσιος Φράγκος

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist