«Εν Χορδαίς & Οργάνοις» στο Θέατρο Απόλλων!

06/08/2018

Παρασκευή, 3/8/18!

Μια ημερομηνία σταθμός για τη Σύρο!

Θέατρο Απόλλων στα σχέδια της περίφημης σκάλας του Μιλάνου! Ένας περίτεχνος ναός της τέχνης! Εδώ τελέσθηκε το ιερό μυστήριο της μουσικής. Και ήταν υπέρβαση, και ήταν μυσταγωγία, ήταν μικρά παιδιά που μεγαλουργούσαν παίζοντας στα χνάρια του προπάππου τους Μάρκου Βαμβακάρη με την καθοδήγηση του κορυφαίου μας μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου που εμπνεύστηκε και εργάστηκε να δημιουργηθεί το μη κερδοσκοπικό σωματείο “Εν Χορδαις και Οργάνοις”,που έχει σκοπό τη διατήρηση της μουσικής ρίζας του τόπου!

Πρώτη επίσημη εμφάνιση στη Σύρο και τάραξε τα νερά, τάραξε τις ψυχές, μας ταξίδεψε στα ουράνια παλάτια της μουσικής, μια αληθινή μουσική που φυτεύεται στην ψυχή και καλλιεργεί και ανυψώνει τον άνθρωπο!
Τι συντονισμός, τι έκφραση, τι άκουσμα! Δεκατέσσερα όργανα (μπουζούκια, μπαγλαμάδες, τζουράδες, κιθάρες, ακορντεόν και κόντρα μπάσο) να παίζουν ταυτόχρονα και μαζί τους να πάλλονται όλες οι ψυχές του κατάμεστου θεάτρου από ευδαιμονία και αγαλλίαση, δίνοντας με το δικό τους τρόπο το τέμπο σε αυτή την πρωτόγνωρη γιορτή!

Οι δάσκαλοι τους: Αρίστος Βαμβακούσης και Δημήτρης Μαραγκός.
Φωνές: Ηρώ Σαία και Ανδρέας Καρακότας.

Ακούστε και καμαρώστε αυτά τα παιδιά της Σύρου που πραγματικά παράγει πολιτισμό και σε λίγο καιρό θα εξάγει και στο εξωτερικό ,αυτά τα αστραφτερά διαμάντια της ελληνικής μουσικής!

Φωτογραφίες: Τατιάνα Κασιμάτη.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist