Στέλιος Δάβαρης – «Συνέχισε αντίθετα» (Νέος δίσκος)

20/03/2018

Ο τραγουδοποιός Στέλιος Δάβαρης επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια με την τρίτη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «Συνέχισε αντίθετα», σε στίχους και μουσική δική του.

Τραγούδια προσωπικά όσο ποτέ, με την ανάγκη να ταυτιστούν από τη πρώτη ακρόαση, δημιουργούν νοσταλγικές εικόνες και ξετυλίγουν ένα κουβάρι συναισθημάτων, που η βάση της δύναμης τους προέρχεται από την επαφή με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους.

Όπως αναφέρει ο Στέλιος Δάβαρης: «Αυτό που πραγματικά αναζητάει η καρδιά μας θα πηγαίνει πάντα Αντίθετα από το κλειστό σχήμα των “Πρέπει” της καθημερινότητας. Θα υπερβαίνει το σωστό ή το λάθος, τα επιτακτικά σημεία που επιβάλλουν οι στερεοτυπικές νοοτροπίες. Προορισμός της ελευθερίας της καρδιάς και του πνεύματος είναι αυτό που τα φωτίζει και εμείς είναι τόσο ωραίο να το ακολουθούμε με βαθιά πίστη και κόπο. Τραγούδια που γεννήθηκαν από την ανάγκη ή και την αλήθεια που υπάρχει στο αίσθημα της φυγής. Για όλα τα μέρη που πάντα θέλαμε να πάμε, για τις καταστάσεις στις οποίες επιδιώκουμε να βρεθούμε, για την προσμονή όσων έρχονται… αλλά και για το δυστυχές επακόλουθο της φυγής, την απώλεια. Η αισιοδοξία, όμως, κρύβεται μέσα στη μουσική, σαν άγγελος που την προστατεύει».

Η δισκογραφική δουλειά «Συνέχισε αντίθετα» περιλαμβάνει 7 τραγούδια, αλλά και μια ιδιαίτερη διασκευή, στο “Χωρίσαμε Ένα Δειλινό ” του Βασίλη Τσιτσάνη.

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γιώτης Παρασκευαίδης (ακουστική κιθάρα, φωνητικά, programming), Μάριος Παπούλιας (βιολί), Δημήτρης Κουζής (βιόλα), Σταύρος Παργινός (τσέλο), Πέτρος Φατής (τύμπανα), Χρήστος Κεχρής (μπάσο), Γιάννης Καίκης (τρομπόνι), Mike Χασούρης (τρομπέτα), Χαρά Ιωάννου (ακορντεόν), Δημήτρης Παπαδόπουλος (φλικόρνο), Αλέξανδρος Λιβιτσάνος (ηλεκτρικό πιάνο), Στέλιος Δάβαρης (πιάνο).
Ενορχήστρωση, ηχογράφηση: Γιώτης Παρασκευαίδης
Μίξη, ηχογράφηση: Μιχάλης Σκαράκης
Mastering: Νάσος Νομικός


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist