“Η Ταράτσα του Φοίβου” – Tα τραγούδια που κέρδισαν στον διαγωνισμό «Ζαρντινιέρα Academy»

08/05/2018

«Η Ταράτσα του Φοίβου» ήταν αδιαμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του περσινού καλοκαιριού. Θύμισε στο αθηναϊκό κοινό την παράδοση των αστικών αναψυκτηρίων και χάρισε στις χιλιάδες των θεατών της μοναδικές καλλιτεχνικές συμπράξεις σημαντικών καλλιτεχνών από πολλούς και διαφορετικούς χώρους τέχνης. Τα δύο τραγούδια που κέρδισαν στον περσινό διαγωνισμό «Ζαρντινιέρα Academy» της Ταράτσας του Φοίβου, λίγο πριν την έναρξη και της νέας καλοκαιρινής Ταράτσας, κυκλοφορούν τώρα από τη Feelgood Records.

Πρόκειται για τα τραγούδια που ψηφίστηκαν από την κριτική επιτροπή και το κοινό ως τα καλύτερα του διαγωνισμού και συμπεριλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο άλμπουμ «Η Ταράτσα του Φοίβου», που θα κυκλοφορήσει ψηφιακά και σε CD, στις αρχές Ιουνίου από τη Feelgood Records.

Το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής, το οποίο κατέκτησε και το βραβείο κοινού, έλαβε η Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου με το τραγούδι «Ο άλλος μου εαυτός».

Το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής έλαβε η Ελβίρα Δαγιόγλου με το τραγούδι «Αδυνάτισες και με παράτησες».

O Φοίβος Δεληβοριάς αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μία από τις μεγάλες χαρές της πρώτης χρονιάς της «Ταράτσας» ήταν αναμφισβήτητα ο διαγωνισμός νέων συνθετών «Ζαρντινιέρα Academy». Ξεκίνησε ως παρωδία των talent shows, αλλά εξελίχθηκε σε κάτι πραγματικά δημιουργικό. Θελήσαμε να απαντήσουμε στην υπερπληθώρα υποψηφίων τραγουδιστών στη χώρα μας, με την ανάδειξη εκείνου που λάμπει διά της απουσίας του τα τελευταία χρόνια: του νέου δημιουργού. Μέσα από 350 δημιουργούς διαλέξαμε 24 κι εκείνοι διαγωνίστηκαν ευγενώς και φιλικά μπροστά στο κοινό της «Ταράτσας». Εκείνο διάλεξε επί της ουσίας τα δύο αυτά κορίτσια που έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε. Η Ελβίρα Δαγιόγλου από τη Θεσσαλονίκη, μια κωμική Ρίτα Χέϊγουορθ με ταλέντο στο στίχο και αβίαστη κεφάτη μουσικότητα και η Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου, με το μοναδικό εσωτερικό ηχείο της και τη φαινομενικά άγουρη αλλά απόλυτα συνειδητή, συγκινητική ερμηνεία του εφηβικού της αισθήματος, είναι οι νικήτριες του περσινού διαγωνισμού μας. Είναι σαφές για μας πως πολλά από τα παιδιά που έφτασαν στον τελικό ήταν πραγματικά διαμάντια και πως πολύ χαρήκαμε αν τους ανοίξαμε μία μικρή χαραμάδα στην πορεία τους. Με πολλούς είμαστε σίγουροι πως θα συναντηθούμε και στο μέλλον. Προς το παρόν σας παρουσιάζουμε με αναμμένα τα λαμπιόνια της «Ταράτσας» μας τα δύο μαγικά αυτά κορίτσια».

Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου – “Ο άλλος μου εαυτός”
Στίχοι-Μουσική: Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου
Εταιρεία: Feelgood Records
Πιάνο: Κωστής Ανανίκας
Τσέλο: Δέσποινα Ισταμπουλούογλου
Κιθάρα: Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου

Ελβίρα Δαγιόγλου – “Αδυνάτισες και με παράτησες”
Στίχοι-Μουσική: Ελβίρα Δαγιόγλου
Εταιρεία: Feelgood Records
Παραγωγή, ενορχήστρωση: Σωτήρης Νούκας – Underground Studio
Τραγούδι – Ukelele: Ελβίρα Δαγιόγλου
Mπάσο-Percussion-Ukulele: Σωτήρης Νούκας
Tύμπανα: Αλέκος Σπανίδης


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist