Κέντρο Χορού Ακροποδητί – Πρόγραμμα Μαθημάτων

29/08/2016

Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί ανοίγει τις πόρτες του και φέτος και μας υποδέχεται με ένα πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων κίνησης για παιδιά και ενήλικες.

Έναρξη εγγραφών: 07/09/2016 (18:00-21:00 το απόγευμα)
Έναρξη μαθημάτων: 17/09/2016

unnamed

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Εβδομαδιαίος, Σταθερός Κύκλος Μαθημάτων

Κλασικός Χορός παιδιά έφηβοι / ενήλικοι
Ο κλασικός χορός, αποτελεί τη βάση κάθε ουσιαστικής εκπαίδευσης στον χορό. Ως το πλέον δομημένο είδος χορού, στηρίζεται στην ανάπτυξη και καλλιέργεια στοιχείων όπως η αρμονία, η μουσικότητα, η πειθαρχία, η δύναμη, ο πλήρης έλεγχος των κινήσεων, η σωστή τοποθέτηση και η ευθυγράμμιση του σώματος. Το μάθημα συνδυάζει τεχνικές από τα 2 βασικά συστήματα κλασικού μπαλέτου, το Αγγλικό (RAD), και το Ρώσικο (Vaganova)..

Σύγχρονος Χορός παιδιά έφηβοι / ενήλικοι
Η προσέγγιση του χορού μέσα από μια βαθύτερη γνώση του σώματος και των ιδιαιτεροτήτων του, μέσα από τη διεύρυνση και εξέλιξη της αντίληψης και της προσωπικότητας, την αίσθηση του χώρου και του χρόνου, τη χρήση διαφορετικών δυναμικών και ποιοτήτων, τη μετατόπιση του βάρους μέσω της αναπνοής, την εκφραστικότητα και τη φαντασία. Με αφετηρία τις τεχνικές Release, αλλά και επιρροές από κάθε έκφανση της σύγχρονης κινητικής έκφρασης, η φυσική, καθημερινή κίνηση, η διαχείριση της ενέργειας και η ανεμπόδιστη ροή της, οργανώνονται σ’ ένα είδος κίνησης και χορού που έφερε την επανάσταση σε όλα τα αυστηρά δομημένα συστήματα και απελευθέρωσε το σώμα και τη δημιουργικότητα των χορευτών σε όλον τον κόσμο. Το μάθημα εξελίσσεται συγχρόνως και μέσα από την τεχνική του Contact Improvisation, που φέρνει το σώμα σε επαφή με τον χώρο και με τα άλλα σώματα. Η επαφή, χτίζεται μέσα από την εμπιστοσύνη, τη διερεύνηση των ορίων του σώματος, τον συντονισμό και τις διαφορετικές χρήσεις του βάρους, σε αναζήτηση διαλόγου και ανεξάντλητων μορφών κινητικής συνύπαρξης.

Σύγχρονος Χορός και Παραδόσεις ενήλικοι
Ο σύγχρονος χορός συναντά την παράδοση. Ρυθμοί, βήματα, ιστορίες και τελετουργικά από περιοχές όλου του κόσμου, εντάσσονται στη ροή ενός μαθήματος που εξερευνεί την ανάγκη μας να κινηθούμε, να χορέψουμε και να απολαύσουμε το ατομικό και το ομαδικό ταξίδι του σώματος στον χώρο και τον χρόνο.

Μοντέρνος Χορός – Τεχνικές έφηβοι / ενήλικοι
Στο μάθημα διδάσκονται βασικά στοιχεία από τις τεχνικές των José Limón, Martha Graham και Merce Cunningham, ιδρυτών του μοντέρνου χορού και πρόδρομων του σύγχρονου χορού, με σκοπό μεταξύ άλλων την ενδυνάμωση του πυρήνα του σώματος, τη μελέτη του ρυθμού και της ακρίβειας, της σπειροειδούς κίνησης, της αιώρησης και της απομόνωσης.

Μοντέρνος Χορός – Jazz έφηβοι / ενήλικοι
Μάθημα που φέρνει σε απόλυτη αρμονία την κίνηση με τη μουσική, όπως και τον χορό με τη θεατρικότητα. Περιλαμβάνει ασκήσεις και χορογραφίες που συνδυάζουν στοιχεία από τον μοντέρνο χορό και το μιούζικαλ.

Αυτοσχεδιασμός ενήλικοι
Αναπόσπαστο κομμάτι κάθε μορφής τέχνης και δημιουργίας, ο αυτοσχεδιασμός, ανοίγει το πεδίο εξερεύνησης και καλλιέργειας όλων των εκφραστικών μέσων με πρωταρχικό υλικό την ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητα του καθενός. Το μάθημα κινείται ανάμεσα στο παιχνίδι, την ομαδική και ατομική άσκηση, την ελεύθερη και καθοδηγούμενη δημιουργική δράση, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη χρήση του τυχαίου, την αφύπνιση και ενεργοποίηση των αισθήσεων, τη διαδικασία της επιλογής και της μεταμόρφωσης κατά τη δόμηση της σκηνικής παρουσίας.

Θεατρικό Κείμενο – Σκηνική Παρουσία ενήλικοι
Μία πολύπλευρη προσέγγιση του θεατρικού κειμένου, με στόχο την προσωπική διαδρομή και έρευνα του λόγου, από τη βουβή εσωτερική φωνή ως τον αρθρωμένο λόγο και τη σκηνική παρουσία. Το μάθημα περιλαμβάνει προετοιμασία σώματος και φωνής, και εργασία πάνω σε κείμενα από το παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο.

Κίνηση – Ενδυνάμωση – Stretching έφηβοι / ενήλικοι
Μάθημα που στοχεύει στην εκγύμναση, την ευλυγισία και το λύσιμο του σώματος, μέσα από διατάσεις, ασκήσεις αντοχής και ενδυνάμωσης, με ενσωμάτωση βασικών ακροβατικών στοιχείων και απλών κινητικών συνδυασμών..

Ορθοσωμική Γυμναστική έφηβοι / ενήλικοι
Ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης με το οποίο, δίνοντας έμφαση στην αναπνοή και τη συνειδητή κίνηση, επιτυγχάνεται αύξηση της μυϊκής αντοχής και δύναμης, βελτίωση της ελαστικότητας των μυών και της ευκαμψίας των αρθρώσεων, χαλάρωση των μυϊκών εντάσεων, πιο λειτουργική και εργονομική κίνηση. Σαν συνέπεια, το σώμα απαλλάσσεται από τις περιττές εντάσεις και τους τυχόν πόνους που αυτές προκαλούν, αποκτά ορθότερη στάση και ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις καθημερινές απαιτήσεις.

Ορθοσωμική Props έφηβοι / ενήλικοι
Oι στόχοι της ορθοσωμικής γυμναστικής επιτυγχάνονται σε αυτό το μάθημα με τη χρήση του foam roller ή της fitness ball. Η αστάθεια που προσφέρουν τα συγκεκριμένα όργανα είναι μια συνεχής πρόκληση για το σώμα, το οποίο κάθε στιγμή καλείται να ενεργοποιήσει και να ελέγξει πολλούς μυς ταυτόχρονα. Αναπτύσσεται έτσι η κινητικότητα, η ισορροπία, η δύναμη και η νευρομυϊκή συναρμογή. Η άσκηση πάνω στο foam roller, προσφέρει παράλληλα χαλάρωση των μυϊκών εντάσεων.

Yoga έφηβοι / ενήλικοι
Yoga σημαίνει ένωση. Αποτελεί ένα μονοπάτι δίχως τέλος που μέσα από τη σωματική και νοητική άσκηση καταφέρνει να μας μεταφέρει στο παρόν. Η μέθοδος διδασκαλίας του Yoga Works περιλαμβάνει ροή Vinyasa και ευθυγραμμίσεις, σε συνδυασμό με προσεχτική αλληλουχία των Asana, έτσι ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν τις θεμελιώδεις γνώσεις που χρειάζονται για να αφουγκραστούν το σώμα τους με επιδεξιότητα, ακεραιότητα και ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα τιμούν τη μοναδικότητά τους. Βασικό στοιχείο της συγκεκριμένης μεθόδου είναι η συνειδητή και δυναμική πρακτική των Asana. Η χαρακτηριστική οπτική του Yoga Works αντλεί έμπνευση από τρία διαφορετικά συστήματα Yoga: την Ashtanga, την Iyengar και τη Vini.

Capoeira: Άφρο-Bραζιλιάνικος πολεμικός χορός έφηβοι / ενήλικοι
Η Capoeira είναι πολεμική και χορευτική τέχνη που συνδυάζει απαραιτήτως τη μουσική, το τραγούδι, τη θεατρικότητα και την παράδοση. Ο ρυθμός και η συνεργασία αποτελούν τα βασικά στοιχεία του «παιχνιδιού» μέσα από το οποίο επιτυγχάνεται συγχρόνως η ενδυνάμωση, η ευελιξία, η ευλυγισία, η ακρίβεια, και η εμπιστοσύνη στο σώμα μας και στον παρτενέρ μας.

Διδασκαλία: Ναμπίλ ελ Μπαράζ, Θαλασσινή Νομικού, Μάντη Παπανδρέου, Αγγελική Σιγούρου, Γιώργος Τερζής, Αριάδνη Ψυχογιοπούλου

Σεμινάρια και Εργαστήρια
Επιμορφωτικά – Εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια θεωρητικού και πρακτικού περιεχομένου [παραστατικές, εικαστικές, πλαστικές τέχνες] προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια όλου του έτους με εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σεμινάρια Χορού και Σεμιναριακοί κύκλοι
Προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια όλου του έτους, σύμφωνα με τις ανάγκες, επιθυμίες και στόχους των υπευθύνων του Στούντιο αλλά και των μικρών και μεγάλων μαθητών του, με προσκεκλημένους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Open Jam παιδιά / έφηβοι / ενήλικοι
Ανοιχτός αυτοσχεδιασμός σε κίνηση και ήχο, με αφετηρία την ελεύθερη έρευνα κίνησης και έκφρασης και τη συμμετοχή ζωντανής μουσικής. (ένα Σάββατο ή Κυριακή /μήνα)


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist