Γιάννης Μαθές, Νίκη & Όλγα Σκιαδαρέση – “Δεκάξι” | Νέο τραγούδι

28/09/2020

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΕΣ – ΝΙΚΗ & ΟΛΓΑ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ

«ΔΕΚΑΞΙ»

Στίχοι: Μάνος Σαγκρής
Μουσική: Γιάννης Μαθές

“Για λίγο ακόμα, όσο ζει το καλοκαίρι, σε μαγικό πράσινο κήπο..
Κι αν κλείσουν τα φώτα ξανά, σε μια στιγμή θα γίνουμε δεκάξι χρονών. Κι αν πάλι παίξουν αποστάσεις, ευκαιρία να συναντηθούν οι φωνές μας”.

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές συναντά τη Νίκη & Όλγα Σκιαδαρέση και μαζί παρουσιάζουν ακουστικά, με μια κιθάρα, γιουκαλίλι και κρουστά, το τραγούδι “Δεκάξι”, την πρωτότυπη εκδοχή του οποίου βρίσκουμε στο CD ALBUM “Ανήλικο”, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Απόσπασμα από τους στίχους:

«..Ήμουνα δεκάξι κι όλα τα ’χα για εντάξει
ήπια χρόνια σα βελούδινα φιλιά..

..Τώρα όλα σε τάξη μα σα να ’μουνα δεκάξι
θα αλητεύω για να ζω πιο αληθινά
Όλα θα τα ζήσω όπως παλιά
με μια εφηβεία στην καρδιά..»

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές και ο στιχουργός Μάνος Σαγκρής αποτελούν τη νέα δυάδα δημιουργών στο ελληνικό τραγούδι, με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό τους (Β’ βραβείο καλύτερου τραγουδιού από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για το τραγούδι «Οι αιρετικοί» / Πρώτη θέση για το τραγούδι «Παιδί» στο 39ο Φεστιβάλ River Party / To CD «Ανήλικο» στο Top 10 καλύτερων δίσκων για το 2018 / Κυκλοφορία του τραγουδιού “Απευθείας στην καρδιά” με τη φωνή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη – Φεβρουάριος 2019).

Η Νίκη και η Όλγα Σκιαδαρέση, κόρες των αγαπημένων ηθοποιών Γεράσιμου Σκιαδαρέση και Μπέσυς Μάλφα, κάνουν τα πρώτα τους μουσικά βήματα και πολύ σύντομα θα μας χαρίσουν και τα πρώτα τους τραγούδια!

Το τραγούδι κυκλοφορεί στο επίσημο κανάλι του Γιάννη Μαθέ στο Youtube.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist