Οι “12 Ένορκοι” στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

27/08/2016

Οι “12 Ένορκοι”, η παράσταση που απολαύσαμε πέρυσι το Σεπτέμβριο στο Θέατρο Απόλλων, παράταση για τρίτη σαιζόν και την εγκαινιάζει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Στις 4 Σεπτέμβρη, θα δοθεί μία και μοναδική παράσταση στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας με ζωντανή ορχήστρα όπου 7 εξαίρετοι μουσικοί θα συμπράξουν με 12 ηθοποιούς στον προαύλιο χώρο ενός ιδιαίτερα ατμοσφαιρικού και ιστορικού κτηρίου. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο νέος ταλαντούχος συνθέτης και τραγουδοποιός Γιώργος Περού, ενώ παράλληλα θα γίνει και η επίσημη κυκλοφορία του album της παράστασης.

12 ενορκοι

 

Υπόθεση
Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις – δυστυχώς διαχρονικές – προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας. «12 θυμωμένοι άντρες» κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται και άλλοτε συγκρούονται. Έχουν κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας το βάρος της ευθύνης που φέρνει η κάθε τους απόφαση.

 

Οι 12 ένορκοι είναι:
Χριστόδουλος Στυλιανού
Τρύφων Καρατζάς
Θανάσης Κουρλαμπάς
Γιώργος Γιαννόπουλος
Περικλής Λιανός
Βασίλης Παλαιολόγος
Χάρης Μαυρουδής
Μανώλης Ιωνάς
Απόλλων Μπόλλας
Αλέξανδρος Πέρρος
Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Αυγουστίνος Κούμουλος

Συμμετέχει: Αλέξης Σταυριανός
Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή

Παίζουν οι μουσικοί:
Διονύσης Βερβιτσιώτης – 1ο βιολί
Μιχάλης Βρέττας – 2ο βιολί
Ηλίας Σδούκος – βιόλα
Μιχάλης Πορφύρης – βιολοντσέλο
Κώστας Πατσιώτης – κοντραμπάσσο
Ίρις Νικολάου – πιάνο
Γιώργος Περού – ηλ. Κιθάρα (ενορχήστρωση/διεύθυνση ορχήστρας)

Κείμενο: Reginald Rose
Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ - ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Εισιτήρια: 12€ (προπώληση), 15€ (ταμείο) – Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την αναστήλωση του Μεγάρου.

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr, σε συγκεκριμένα σημεία στην περιοχή της Πεντέλης, μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλοι Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας (τηλ. 210 6133893, 10.00-14.00 & 18.00-20.00) και στο θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8, Γκάζι, τηλ. 210 3428650 μετά τις 18.30).


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist