Η Σύρος στο 12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

10/09/2018

Στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», που διοργανώθηκε στο νησί της Σίφνου στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2018, η Σύρος συμμετείχε για άλλη μια χρονιά με 10μελή αντιπροσωπεία και έκλεψε τις εντυπώσεις με την άψογη παρουσία του περιπτέρου της. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας,  κ. Δημήτρης Νταλαχάνης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ποσειδών».

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, το οποίο παρουσίασε η ηθοποιός κα Ζέτα Δούκα, τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Ηλίας Μαμαλάκης και η σεφ κα Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 27 αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου, της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Βραζιλίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο κοινές εκδηλώσεις των αδελφοποιημένων Πολιτιστικών Συλλόγων Σίφνου και Ποσειδωνίας από τον εικαστικό και μέλος της αποστολής κ. Γιάννη Δανέλη, που περιελάμβαναν ένα εικαστικό εργαστήρι για παιδιά στον Αρτεμώνα και μία διάλεξη στα αγγλικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα, με θέμα τη γαστρονομία, την Ιστορία της Τέχνης και την τέχνη της κεραμικής.

Για τρεις ημέρες, το περίπτερο της Σύρου, προσέφερε εκλεκτά συριανά εδέσματα και κεράσματα, με επίκεντρο τα παραδοσιακά τυριά του νησιού και το Συριανό πρωινό, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε η εκτέλεση μιας τοπικής παραδοσιακής συνταγής.

Με την παρουσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο Φεστιβάλ ενδυναμώθηκαν οι σχέσεις και οι επαφές με τοπικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και την προβολή του νησιού τόσο από τα μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας που βρέθηκαν εκεί όσο και από το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της εκδήλωσης, στους οποίους χορηγήθηκε προωθητικό υλικό.

Θα επιθυμούσαμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Δήμο Σίφνου για την εγκάρδια φιλοξενία και την άψογη οργάνωση του Φεστιβάλ. Τέλος, ευχαριστούμε εγκάρδια τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» και τους υποστηρικτές της συριανής αποστολής, (το τυροκομείο «Ζωζεφίνος», το κρεοπωλείο «Πρινιάς», τα κηπευτικά Σύρου «Βλάμης Ιωάννης» και το λουκουμοποιείο «Κορρές»), χωρίς τη συμμετοχή των οποίων δε θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist