5o Stray Art Festival | Λύκεια Σύρου

03/09/2021

5o Stray Art Festival
Τοιχογραφίες – Εκθέσεις – Δρώμενα
10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021 στα Λύκεια Σύρου, Μάννα

Η περιπλανώμενη γιορτή της Τέχνης του Δρόμου, το γνωστό σε όλους Stray Art Festival, θα λάβει χώρα για 5η συνεχόμενη χρονιά. Στις 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου σαλπάρουμε για τα Λύκεια Σύρου, έρχεστε;

Το φετινό μας ταξίδι ξεκίνησε με το pre-event συλλογικού καθαρισμού που έλαβε χώρα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από το Αθλητικό Κέντρο Δ. Βικέλα μέχρι τα Λαζαρέτα και συνεχίστηκε με μουσική, ενώ φιλοτεχνήθηκε η πρώτη τοιχογραφία του φεστιβάλ από τους Really Team.

Το Σεπτέμβρη, πάνω από 20 τοιχογράφοι, εκθέτες, μουσικοί και περφόρμερς που δημιουργούν στους δρόμους, στις πλατείες, και τα σοκάκια συναντιούνται, φέρνοντας την κουλτούρα του δρόμου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Το συγκρότημα των κτιρίων θα γεμίσει χρώματα, μουσικές και δρώμενα με θεματικό άξονα την προστασία της φύσης και των ζώων, και την οικολογική επανάσταση απέναντι στην κλιματική κρίση.

Για τρεις μέρες και νύχτες, ακολουθώντας πάντα τα ισχύοντα μέτρα κατά του Covid-19, θα ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία Stray. Περιπλανώμενοι από τον ένα τοίχο στον άλλο θα μπορέσετε να δείτε τους καλλιτέχνες να δημιουργούν από νωρίς, ενώ δεν θα λείψουν οι παραστάσεις, τα workshops και η μουσική.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες μας στο Facebook, τo Ιnstagram, και το Website μας.

Κάτω από τους ευκαλύπτους θα ανακαλύψετε και διάφορες εκθέσεις με όλων των λογιών τα αντικείμενα από ταλαντούχους δημιουργούς. Στο χώρο επίσης θα βρείτε το merch του φεστιβάλ, η αγορά του οποίου στηρίζει τις προσπάθειές μας να οργανώνουμε κάθε χρόνο το Stray Art Festival αφιλοκερδώς και με δωρεάν είσοδο. Στο χώρο θα υπάρχει επίσης μπαρ και ψύκτες και για την μείωση των προϊόντων μιας χρήσης σας προτρέπουμε να έρθετε με το παγούρι σας.

Το φεστιβάλ οργανώνεται με πρωτοβουλία της ομάδας φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων με την ονομασία “Σπινθήρας” και τον Ούριο Άνεμο, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Αυτή τη χρονιά, το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου και η ΚοινΣΕπ Απάνω Μεριά μας συνοδεύουν στη διοργάνωση αυτού του event.

Το Stray Art Festival  έχει ελεύθερη είσοδο με εγγραφή πατώντας εδώ.
(Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών και προσκεκλημένων).

Ανακαλύψτε τη δράση του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου πατώντας εδώ και της ΚοινΣΕπ Απάνω Μεριά εδώ.

Βρείτε το Stray Art Festival στα social media:
Website | Facebook | Instagram

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist