6ο Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής Αθηνών

20/11/2023

Σας προσκαλούμε για μια ακόμα χρονιά στη μεγάλη γιορτή της Κέλτικης μουσικής της Αθήνας!

Η ομάδα διοργάνωσης του Κέλτικου Φεστιβάλ Αθήνας, με συνοδοιπόρους μερικά από τα σημαντικότερα σχήματα της Ελληνικής κέλτικης σκηνής, αλλά και εξαιρετικούς καλεσμένους από την Ιρλανδία, συνεχίζει να ποτίζει το σποράκι που φυτεύτηκε το 2014, με στόχο αυτό να ανθίσει και να δέσει καρπούς!

Καλεσμένοι για τη φετινή χρονιά είναι η Muireann Nic Amhlaoibh και ο Dónal O’Connor, δυο εξέχουσες προσωπικότητες της παραδοσιακής μουσικής της Ιρλανδίας.

Το 2022 η Muireann κέρδισε τα βραβεία “Best Folk Singer” και “Best Traditional Folk Track” για το άμπουμ ‘Róisín ReImagined’, μια συνεργασία της με την Irish Chamber Orchestra, στα RTÉ Radio Folk Awards. Θα συμπράξει επί σκηνής με τον Dónal O’Connor, παραγωγό του άλμπουμ, δεξιοτέχνη του βιολιού και παρουσιαστή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων με αντικείμενο την Ιρλανδική παραδοσιακή μουσική.

Από την Ελλάδα, το Φεστιβάλ θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τα συγκροτήματα Iernis, Noriana, Sòlastas και Plump από την Αθήνα και τους Tir Fada από τη Θεσσαλονίκη.

Θα εμφανιστεί, επίσης, η Curfá Gaelic Nordic Choir, υπό τη διεύθυνση της εθνομουσικολόγου Λαμπρινής Γιώτη.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η επαφή των ανθρώπων που είναι λάτρεις αυτής της κουλτούρας και η μύηση του ελληνικού κοινού στην πολυμορφία με την οποία αυτή εκφράζεται στις περιοχές όπου υπάρχουν κέλτικοι πληθυσμοί ανά τον κόσμο.

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Αίθουσα συναυλιών ΑΘΗΝΆ LIVE (Ωδείο Τέχνης Γ.Β. Φακανά)
Λεωφόρος Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο

Προπώληση εισιτηρίων:
Δισκοπωλείο Music Corner (Πανεπιστημίου 56) και στο Ticket Services

Για περισσότερες πληροφορίες:
Facebook: Athens Celtic Music Festival
Instagram: CelticmusicFestivalAthens
Αθηνά Live – Ωδείο Τέχνης Γ.β. Φακανάς
+30 21 0481 3605
[email protected]
www.fakanas.com


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist