7η Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας

22/06/2023

Για έβδομη χρονιά η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση (www.rhetoricedu.com) προσκαλεί νέους και νέες (16-21 ετών) από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό / την ομογένεια στην Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας (https://openyourmindcamp.weebly.com/), μια καινοτόμο διοργάνωση που συνδυάζει διακοπές με προσωπική ανάπτυξη. Ο σχεδιασμός, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, βασίζεται στο τρίπτυχο «Σκέψη – Λόγος – Δράση», καθώς και στη δημοκρατική συμμετοχή, συναπόφαση και επιλογή. Οι συμμετέχοντες/-ουσες μαθαίνουν να εκφράζονται, να σέβονται, να νοιάζονται, να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τη δημιουργικότητά τους. Κάθε χρόνο δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη δεσμών και στην ενθάρρυνση ανάληψης εθελοντικών πρωτοβουλιών κατά τη διάρκεια και μετά την κατασκήνωση.

Υποστηρικτές της κατασκήνωσης είναι και φέτος το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση»-ΕΚΠΑ, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τη Δημοκρατική Εκπαίδευση (EUDEC-Greece), η «Άφιξις» – Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας», η Ερευνητική Παιδαγωγική Ομάδα «Σείριος» και ο Ρητορικός Όμιλος Φιλοσοφικής – ΕΚΠΑ. Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε μεταξύ των υποστηρικτών το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «YouLEAD», το οποίο συντονίζει στη χώρα μας η ActionAid σε συνεργασία με την Ένωση Ρητορικής.

H κατασκήνωση αναμένεται να λάβει σύντομα την αιγίδα του Δήμου Αμοργού και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όπως κάθε χρόνο.

​Η κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί στο Aigiali Camping στην Αμοργό, σε ένα εξαιρετικό και ασφαλές περιβάλλον: https://www.aegialicamping.gr/

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: α) την καθημερινή γνωριμία των συμμετεχόντων/-ουσών με τη φύση, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του νησιού (εκδρομές στη Χώρα και σε χωριά, πεζοπορίες, επισκέψεις σε μουσεία, παραδοσιακές βραδιές, ανοικτές συζητήσεις με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς κ.ά.), β) την κύρια δραστηριότητα της κατασκήνωσης, που είναι η συμμετοχή σε μια ποικιλία καθημερινών τρίωρων βιωματικών εργαστηρίων προσωπικής ανάπτυξης, τα οποία θα μπορούν να επιλέγουν καθημερινά μέσω ηλεκτρονικής φόρμας και βάσει διαθεσιμότητας: ρητορική, επικοινωνία, δημιουργική γραφή, δημιουργία βίντεο, δημιουργία escape room, επίλυση συγκρούσεων, ανθρώπινα δικαιώματα, δημιουργική σκέψη, εικονικές δίκες, φιλοσοφικές συζητήσεις, debate, TED talks και δημόσια ομιλία, αυθόρμητος λόγος, εκφραστική ανάγνωση, αυτοσχεδιασμός, μοντέρνοι και παραδοσιακοί χοροί και παραδόσεις, ρητορική της εικόνας και γκράφιτι, αλλά και επιπλέον προτάσεις από τους ίδιους τους συμμετέχοντες / τις συμμετέχουσες. γ) Ψυχαγωγία εντός και εκτός κάμπινγκ, σε επιλεγμένους χώρους.

Οι εκπαιδευτές της κατασκήνωσης είναι πανεπιστημιακοί, έμπειροι και μάχιμοι εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές ομάδων και παιδαγωγοί και συμμετέχουν εθελοντικά.

Το κόστος της κατασκήνωσης θα κρατηθεί και φέτος στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, καθώς βασικός στόχος μας είναι να είναι προσιτή: 330 ευρώ, τα οποία καλύπτουν: μεταφορικά από και προς Αθηνά σε αριθμημένες θέσεις με Blue Star Ferries, 6 διανυκτερεύσεις σε δική σας σκηνή, 5 πλήρη πρωινά, απογευματινό σνακ στα εργαστήρια, 5 γεύματα/βραδινά, 3 εκδρομές με πούλμαν μέσα στο νησί, t-shirt και βεβαίωση.

Προεγγραφές εδώ έως 5/6 και κατάθεση προκαταβολής (μη επιστρέψιμης, καθώς θα διατεθεί για κράτηση διαμονής και εισιτηρίων) έως 10/6: https://forms.gle/cTbMwzgYz5LyCihF9
​Ανώτατος αριθμός συμμετοχών: 100 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Από κάθε σχολείο μπορούν να συμμετάσχουν έως 10 άτομα.

Συνεχής ενημέρωση εδώ: https://www.facebook.com/OYM2023Amorgos/​


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist