Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης – “Σπασμένο Ρόδι” | Νέο τραγούδι – ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

21/09/2020

Tο “Σπασμένο ρόδι” είναι ένα καινούργιο τραγούδι, που μας συστήνει το νέο τραγουδοποιό Άγγελο Θεοδωράκη–Παπαγγελίδη. Με βαθιές μουσικές οικογενειακές ρίζες, ο νέος αυτός δημιουργός φανερώνει με το “Σπασμένο ρόδι” την μουσική του ταυτότητα, τον ανήσυχο καλλιτεχνικό του κόσμο και τα όσα ωραία αναμένεται να συνοδεύσουν την πορεία του.

Στο “Σπασμένο ρόδι”, προπομπός του πρώτου δίσκου του, τον Άγγελο Θεοδωράκη–Παπαγγελιδη, εμπιστεύονται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τη ερμηνεία του και ο Κώστας Φασουλάς με τους στίχους του σ’ ένα τραγούδι που συνομιλεί με όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν το κύρος μιας συγκινητικής ακρόασης.

Το “Σπασμένο ρόδι”, θα εμπεριέχεται στο επερχόμενο, ντεμπούτο album, του Άγγελου Θεοδωράκη Παπαγγελίδη «Angelo’s Bookstore», που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την εταιρεία ”Καθρέφτης ήχων αληθινών”.

Το b είναι διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα:

Download links
iTunes: https://apple.co/2ZMtNBW
Amazon: https://amzn.to/2ZKEQMb
Google Play: https://bit.ly/35MncLx

Streaming links
Spotify: https://spoti.fi/35L0ZxG
Deezer: https://bit.ly/2FJo0pF
Tidal: https://bit.ly/3c7YQwW
Youtube: https://bit.ly/3krwXTM

“Σπασμένο ρόδι”, Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης – Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ερμηνεία: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Σύνθεση: Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης
Στίχοι: Κώστας Φασουλάς
Κιθάρα – Ενορχήστρωση: Δημήτρης Παπαγγελίδης
Τύμπανα – Κρουστά: Στέφανος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης
Τσέλο: Μαριλίζα Παπαδούρη Παπαγγελίδη
Πιάνο: Σπύρος Παγιάτης
Κόντρα μπάσο: Δημήτρης Τσεκούρας
Κινηματογράφηση – Μοντάζ: Πάνος Ζενίδης
Ηχοληψία: Θανάσης Γκίκας Στούντιο Μύθος , Ύδρας 14 Κυψέλη
Album: Angelo’s Bookstore
Φωτογραφία: Catherine Blin
Παραγωγή: Μωυσής Ασέρ ”Καθρέφτης ήχων αληθινών”
Management – επικοινωνία: Φόρμιγγα art.

Σύντομο Βιογραφικό

Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης

Ο Άγγελος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης, γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με βαθιές μουσικές οικογενειακές ρίζες, αφού είναι εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, ανιψιός του Γιώργου Θεοδωράκη και γιος του Δημήτρη Παπαγγελίδη και της Μαργαρίτας Θεοδωράκη. Έχει σπουδάσει πιάνο, κλασσική κιθάρα, μουσική τεχνολογία και ζωγραφική (στην Αγγλία). Αγάπησε από πολύ μικρός το πιάνο, γι’ αυτό είχε μουσικές ιδέες από πολύ νεαρή ηλικία και κάθε φορά που έπιανε στα χέρια του ένα μουσικό όργανο, οι ιδέες αυτές, πραγματώνονταν σε μικρές μουσικές συνθέσεις.

Η έντονη παρότρυνση του Γιώργου Θεοδωράκη (γιου του ποιητή Γιάννη Θεοδωράκη) να μπει στο home studio του για να ηχογραφήσει τις μουσικές του ιδέες, στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει τη δημιουργία του. Κάτι που επαναλήφθηκε με τον Γιώργο Θεοδωράκη (αδερφό της μητέρας του και γιό του Μίκη Θεοδωράκη), στο home studio του οποίου άρχισαν να βγαίνουν στο φως, οι πειραματισμοί και οι συνθέσεις του. Αυτό το χρονικό διάστημα των home studios, ήταν η αιτία της επαφής του με τις βαθύτερες ροπές του και με την ενασχόλησή του με την τραγουδοποιία. Αρχικά, συνθέτει οργανική μουσική και όταν έπειτα γράφει τραγούδια, αυτά έχουν αγγλικό στίχο.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, έχει τίτλο “Angelo’s bookstore”, είναι αγγλόφωνη, με εξαίρεση ένα τραγούδι, το «Σπασμένο ρόδι», σε στίχους του Κώστα Φασουλά και ερμηνεία του εμβληματικού και αγαπημένου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Έχει παίξει με την «Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» και έχει συνευρεθεί επί σκηνής, με γνωστούς και αγαπημένους στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες και μουσικούς.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist