Ακυρώνεται το «Stray Art Festival» 2023

24/08/2023

Η Οργανωτική Ομάδα «Σπινθήρας και η Α.Μ.Κ.Ε. «Ούριος Άνεμος» βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν ότι το «Stray Art Festival» 2023 ματαιώνεται.

Ο βασικός λόγος της ματαίωσης του φεστιβάλ είναι η μηδενική χρηματοδότησή από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην προσπάθεια μας να παράγουμε υψηλής ποιότητας πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις που σχετίζονται με την κουλτούρα και την τέχνη του δρόμου, επί 7 συνεχόμενα έτη, αρωγοί και υποστηρικτές μας είναι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς της Σύρου. Ενώ λοιπόν ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης καθώς και οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα, τόσο εντός όσο και εκτός της Ερμούπολης, βρίσκονται όπως πάντα στο πλευρό μας και συνδράμουν με χρηματικές και ανταποδοτικές χορηγίες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει θέσει εκτός προϋπολογισμού το «Stray Art Festival» τα τελευταία 2 χρόνια.

Το γεγονός αυτό είναι καταστροφικό για ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται αφιλοκερδώς και όλες οι επιμέρους δράσεις του προσφέρονται άνευ αντιτίμου.

Θεωρούμε ηθική και κοινωνική υποχρέωση της Περιφέρειας να στηρίζει αδιαλείπτως και αυξανόμενα αυτήν την τριήμερη διοργάνωση, η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ καλλιτεχνικό κοινό που την απολαμβάνει και έρχεται για αυτήν στην Σύρο από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, κάθε Σεπτέμβρη.

Και ενώ θέλουμε η «οικογένεια» του «Stray Art Festival» να γίνει ακόμα μεγαλύτερη και τα καλλιτεχνικά δρώμενα ακόμα πιο πολλά, δεν επιθυμούμε να εμπορευματοποιήσουμε την τέχνη και την κουλτούρα του δρόμου προσφέροντας τις υπηρεσίες μας με εισιτήριο.

Στις αξίες μας συμπεριλαμβάνεται η έννοια της ελεύθερης και απεριόριστης έκφρασης, καθώς και η έννοια της προσβασιμότητας για όλες τις ηλικίες, τα φύλα, την καταγωγή και τα κοινωνικά στρώματα.

Για 7 χρόνια είμαστε στοχοπροσηλωμένοι σε αυτές τις αξίες, μετατρέποντας την Ερμούπολη σε μια υπαίθρια γκαλερί, φροντίζοντας να αφήνουμε rov χώρο που μας φιλοξενεί σε καλύτερη κατάσταση, από αυτήν που τον βρήκαμε (και πιο χρωματιστό!).

Είναι ανάγκη μας να πορευόμαστε σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι με την βοήθεια των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται καθημερινά για να δυναμώσουν την φωνή τους και την φωνή του «Stray Art Festival, αλλά ταυτόχρονα θεωρούμε ότι είναι χρέος της πολιτείας να αναλάβει μέρος, εάν όχι το σύνολο των εξόδων, για μια διοργάνωση όπως η συγκεκριμένη, που προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό μέσω της διαφορετικότητας, την πολυγλωσσίας και της αυθεντικής και αυθόρμητης παρουσίας.

Για εμάς και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν, αναβάλλουμε το ραντεβού μας για το 2024 και τους ευχαριστούμε που βρίσκονται ανελλιπώς στο πλάι μας.

Σημείωση: Όλα τα έσοδα χορηγιών θα επιστραφούν στους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που στήριξαν τη φετινή διοργάνωση.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist