Αλέξανδρος Τσώτσης – “Περπάτησα” | Νέος δίσκος

28/09/2020

Ο Αλέξανδρος Τσώτσης, με τις αποσκευές του γεμάτες πλέον, με ήχους, μελωδίες, νότες, εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις και αφού «περπάτησε» αρκετά χιλιόμετρα και πάνω στο σανίδι, μας χαρίζει το πρώτο του τραγούδι, από την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, που κυκλοφορεί ψηφιακά.

«Περπάτησα» είναι ο τίτλος του album που συμπυκνώνει παραδοσιακά και λαϊκά ακούσματα, με τη ματιά του σήμερα και την αισθαντική ερμηνεία του νέου δημιουργού, που υπογράφει στίχους και μουσική.

«Περπάτησα επιτέλους και δισκογραφικά ,και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Επιτέλους κατάφερα να βρω έναν ακόμη τρόπο επικοινωνίας. Να μοιραστώ εικόνες και συναισθήματα που ίσως να αφορούν κάποιους από εσάς. Όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί χωρίς τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων, που προσπάθησαν να τιθασεύσουν όλο αυτό το χαμό που έφερα στο κεφάλι μου. Πρώτος απ’ όλους ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης οποίος τράβηξε κουπί στο να μπορέσει να αποκωδικοποιήσει την φουρτούνα του μυαλού μου. Έκανε την ενορχήστρωση του δίσκου δηλαδή μετέτρεψε το χάος σε μουσική, τραγούδησε και έκανε και ένα από τα όνειρα μου πραγματικότητα.

Επίσης χρωστάω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αδερφό μου οποίος με παρακινεί σε κάθε “καλλιτεχνικό μου περπάτημα” και με παρακίνησε να απευθυνθώ στον Αλέξανδρο (ήταν συμμαθητές στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο), λέγοντας μου κατά λέξη “πάρε την κιθάρα σου και πήγαινε να τον βρεις”. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Παντελή Θαλασσινό για την υπέροχη μουσική που μου έγραψε σ ένα από τα κομμάτια και την Φωτεινή Λαμπρίδη για τους υπέροχους στίχους της, καθώς επίσης και τους Δημήτρη Βαρελόπουλο , Γιώργο Κοντογιάννη, Στάθη Άννινο , Κώστα Παπαγεωργίου, Σοφία Λαμπροπούλου, Βασίλη Κορακάκη, Θόδωρη Κουέλη, Δημήτρη Γάσια, Διονύση Θεοδώση, Μανούσο Καλπάκη, Θεολόγο Μιχελλή, Simone Mongelli. Και τέλος τον Γιάννη Μπαξεβάνη, μετρ της ηχοληψίας και της υπομονής. Εύχομαι καλή ακρόαση.»

Ο Αλέξανδρος Τσώτσης έχεις τελειώσει μαγειρική στη Le Monde, αλλά και το Θέατρο Τέχνης, οπότε γυροφέρνει πλάι σε κατσαρόλες και θεατρικά έργα. Πότε καλωσορίζει τον κόσμο ως ταβερνιάρης (διατηρεί οινο-μεζεδοπωλείο στα Καμίνια) και άλλοτε υποκλίνεται ως ηθοποιός. Η μουσική ήρθε και κάθισε πάνω απ’ τους ατμούς και τα θεατρικά κείμενα και το παζλ σιγά- σιγά μάλλον ολοκληρώνεται….

Παρακολουθείστε το βίντεο του “Λευτεριά”:


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist