ΑΜΜΟΣ feat. Χρύσα Τσαλταμπάση – Φίδι & Κρίνο | Νέο Τραγούδι

15/12/2023

Φίδι και Κρίνο
Το νέο τραγούδι των ΑΜΜΟΣ (ή της Άμμου).

Μια μπάντα που φτιάχτηκε το 1992 και μ’ αυτήν εκφραζόμαστε με σκοπό την συγκίνηση και την επικοινωνία. Μια μπάντα με την οποία μαθαίνουμε πώς να αγαπάμε, πώς να περιμένουμε, πώς να πονάμε με αξιοπρέπεια και στυλ. Από τους ΑΜΜΟΣ έχουν περάσει τρομερά αξιόλογοι μουσικοί που μεταμόρφωναν την κάθε μας περίοδο σε κάτι μοναδικό με την τέχνη και την προσωπικότητά τους.

Αυτό το τραγούδι που μουσικά είναι ένα κράμα trip hop και cinematic pop, θεματικά πραγματεύεται για μία ακόμη φορά το μεγαλείο του Έρωτα που έχει την δύναμη να μας γεννήσει, να μας σκοτώσει και να μας αναστήσει.

Στην ηχογράφηση – όπως συνήθως τα τελευταία χρόνια – οι Ανέστης Ψαραδάκος, Ηλίας Καραχάλιος, Κωστής Βήχος, αλλά με μεγάλη χαρά ξανασυναντάμε τον Χρήστο Αλεξάκη που μαζί με τον Γιάννη Καραγιαννάκη πνέουν χάλκινη δύναμη στο κομμάτι. Στα έγχορδα οι φίλοι και σπουδαίοι συνεργάτες Λαέρτης Κοκολάνης, Μιχάλης Πορφύρης και Ηλίας Σδούκος.
Το τραγούδι ερμηνεύει η μοναδική και υπερταλαντούχα Χρύσα Τσαλταμπάση, ίσως στην πρώτη ελληνόφωνη δισκογραφική της εμφάνιση.

Σε σκηνοθεσία του Erin Μπουσούνη και φωτογραφία του Χρήστου Πετρόπουλου, το βίντεο αποτελεί μια αυθόρμητη και άρρηκτη προέκταση του τραγουδιού.

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist