Ανδρέας Κατσιγιάννης – «Το Βαλς Του Αυγούστου»

18/05/2022

Ανδρέας Κατσιγιάννης – «Το Βαλς Του Αυγούστου»

Music Video από την ταινία «Σμύρνη Μου Αγαπημένη»

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και η Panik Oxygen παρουσιάζουν σε music video «Το Βαλς Του Αυγούστου», μία από τις ιδιαίτερες μουσικές συνθέσεις από την ταινία «Σμύρνη Μου Αγαπημένη».

Ο διακεκριμένος συνθέτης και διευθυντής της σπουδαίας ορχήστρας Εστουδιαντίνας, υπογράφει ένα ορχηστρικό κομμάτι που μεταφέρει τους ακροατές στην πόλη των πόλεων, την Σμύρνη, λίγο πριν την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα έντονα συναισθήματα από «Το Βαλς Του Αυγούστου» εντείνονται μέσα από το music video, το οποίο περιλαμβάνει σκηνές από την επιτυχημένη ταινία «Σμύρνη Μου Αγαπημένη», ταξιδεύοντάς μας στις αρχές του 20ου αιώνα και τα παράλια της Ιωνίας.

Τη soundtrack της ταινίας «Σμύρνη Μου Αγαπημένη» περιλαμβάνει 31 τραγούδια και ορχηστρικά και κυκλοφορεί από την Panik Oxygen στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής, καθώς και σε μορφή CD στα καταστήματα πώλησης μουσικής και το e-strore της Panik. Συμμετέχουν οι μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Θοδωρής Μέρμηγκας, Σοφία Μέρμηγκα και Ελεάνα Βαρελά.

Για το soundtrack, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης διεκδικεί το βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής στα «ελληνικά Όσκαρ», τα βραβεία Ίρις που απονέμει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Η τελετή απονομής θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο θέατρο «Άλσος».


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist