Animasyros 11 – Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων

24/07/2018

Animasyros 11 Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, 26 – 30 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ερμούπολη, στην Άνω Σύρο, στην Ποσειδωνία & στο Φοίνικα Σύρου.

ILLUSTRASYROS: Από την Ιταλία… στο Animasyros
Η Casa della Fantasia για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Animasyros 11 Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την «Casa della Fantasia» από το Sarmede της Ιταλίας, γνωστό ως «το χωριό της Φαντασίας», και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία επιλογή έργων εικονογράφησης από το «Le immagini della Fantasia 35». Η έκθεση με τίτλο «IllustraSyros» αποτελεί ένα πανόραμα με πάνω από 100 εικόνες και βιβλία από όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια ευρεία εικόνα του διεθνούς κόσμου της εικονογράφησης για παιδιά. Η έκθεση θα φιλοξενήσει επίσης πολλούς Έλληνες και διεθνείς εικονογράφους, δημιουργικά εργαστήρια και παρουσιάσεις.

Το IllustraSyros θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στην Έπαυλη Τσιροπινά, ένα ιστορικό κτίριο και πολιτιστικό πολυχώρο, στην Ποσειδωνία της Σύρου. Τη διοργάνωση υπογράφει η ομάδα Hundred Worlds, στο πλαίσιο του Animasyros 11 Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων, με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έργα: http://fondazionezavrel.it/
Εγκαίνια: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, 7.00 μ.μ.

Γίνε εθελοντής στο Animasyros11

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων επιστρέφει στη Σύρο για ενδέκατη χρονιά και προσκαλεί τους φίλους του να γίνουν μέλη μιας δυναμικής και δραστήριας ομάδας, δηλώνοντας συμμετοχή ως εθελοντές έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους συντελεστές της διοργάνωσης, ενεργοποιώντας τα ενδιαφέροντά τους και ανακαλύπτοντας τις δυνατότητές τους, κατά τη διάρκεια προετοιμασία των εγκαταστάσεων, τη φιλοξενία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και τον τεχνικό τομέα. Οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ταινίες κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν τους δημιουργούς, να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και τις παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία μιας τέτοιας διοργάνωσης. Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και μοναδικά αναμνηστικά.
Γιατί, το Animasyros είμαστε όλοι εμείς!

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση συμμετοχής: http://www.animasyros.gr/indexgr.html

Το Animasyros στο SYROSKIDZ | 27 – 29 Ιουλίου 2018

Το Animasyros συμμετέχει ενεργά στη δεύτερη έκδοση του παιδικού φεστιβάλ “SYROSKIDZ”, που διρογανώνει το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου 2018, πραγματοποιώντας μία σειρά από παιχνίδια σε αγαπημένες παραλίες της Σύρου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του Animasyros, Βασίλης Καραμητσάνης, σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Πρόκειται για οπτικά παιχνίδια animation με την κατεύθυνση του Thomas Kunstler, animator & σκηνοθέτη της πολυαναμενόμενης ταινίας «ΜΑΡΚΟΣ» (animated βιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη, σε συμπαραγωγή του Studio Bauhaus και του Animasyros) και με τη βοήθεια της φωτογράφου Κατερίνας Μάστορα. Αυτοί οι δύο νέοι άνθρωποι θα βρεθούν με την υποστήριξη του γραφείου παραγωγής του στις παραλίες της Σύρου και συγκεκριμένα στον Γαλησσά, στη Βάρη και στο Κίνι».
Το SYROSKIDZ, το παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων πραγματοποιείται από το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πρόκειται να ταξιδέψει στη συνέχεια και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/syroskidz/

Το Animasyros & η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ στο Ιράν

Ο Βασίλης Καραμητσάνης, πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων και του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων, βρέθηκε στο Ιράν για μία εβδομάδα, ως επίσημος προσκεκλημένος του Ιρανικού Μορφωτικού Κέντρου στην Αθήνα, και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή επικεφαλή του Οργανισμού Ισλαμικών Πολιτιστικών Σχέσεων, κ. Hashemi, και την ομάδα του, για να συζητήσουν πιθανές πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο εθνών. Ο κ. Hashemi δήλωσε ενθουσιασμένος από την πρόοδο της ελληνικής κοινότητας animation καθώς και τη σταθερή συνεργασία του Animasyros με το Ιρανικό Μορφωτικό Κέντρο στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Τεχεράνη, πραγματοποιήθηκε και μία συνάντηση με μέλη της ASIFA IRAN, όπου συζητήθηκε αναλυτικά η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών. Τέλος, το ταξίδι ολοκληρώθηκε με μία συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων της Τεχεράνης, Karimi Saremi, και την ομάδα του, καθώς και τον δημιουργό του “Run Rostem run!”, Hossein Molayemi.

Διοργάνωση:
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού

Γραφείο Τύπου:
[email protected]

Νατάσσα Πανδή | Μ: 6977051525 | Ε: [email protected]
Ελένη Τεμπονέρα | Μ: 6944240376 | Ε: [email protected]

Δείτε το making of του Animasyros 10: https://vimeo.com/242257755
Animasyros @ facebook, twitter, instagram, vimeo
hashtag: #animasyros11

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist