Το Animasyros 13 γίνεται… Phygital!

05/08/2020

Οι λάτρεις του animation από οποιοδήποτε σημείο της γης, θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε live streaming μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ καθώς και την Αγορά και να πάρουν μία γεύση από τη σημαντικότερη διοργάνωση Animation της χώρας!

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Animation της χώρας, θα πραγματοποιηθεί για 13η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας πλούσιες θεματικές και διεθνείς συνεργασίες, από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο νησί της Σύρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Ανταποκρινόμενο στις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του Covid-19, το Animasyros 13 υιοθετεί μία νέα μορφή, αυτή του “Phygital”. Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθεί σε φυσικούς χώρους στο νησί της Σύρου, ενώ το σημαντικότερο μέρος αυτού θα προβληθεί και σε live streaming, μέσω πλατφόρμας, δίνοντας την αίσθηση στον θεατή, από οποιοδήποτε σημείο της γης, ότι παρακολουθεί το Animasyros 13 την ώρα που αυτό συμβαίνει φυσικά.

Οι χώροι του Φεστιβάλ
Η Σύρος πρωτεύουσα του Animation στην Ελλάδα
Στη φετινή του έκδοση το Animasyros επεκτείνεται και γεμίζει με την τέχνη της εμψύχωσης όλο το νησί της Σύρου. Συγκεκριμένα, όλες οι προβολές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με την Ερμούπολη να αποτελεί το κύριο σημείο αναφοράς, ενώ κάθε μέρα θα προστίθεται και ακόμα ένας οικισμός του νησιού στο χάρτη του Animasyros. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Animation για κάθε ηλικία από κάθε γωνιά της γης
Το Animasyros 13 θα φιλοξενήσει τα διαγωνιστικά τμήματα Διεθνές & Σπουδαστικό Μικρού Μήκους και Τηλεοπτικές και κατά Παραγγελία ταινίες. Ήδη περισσότερες από 2.600 ταινίες έχουν κατατεθεί συνολικά διεκδικώντας ένα από τα βραβεία του Animasyros! Η διαδικασία προεπιλογής έχει ολοκληρωθεί και οι ταινίες που θα διαγωνιστούν θα ανακοινωθούν μέσα στον Αύγουστο.

Επιπλέον, θα δοθούν ακόμα δύο βραβεία, το European Values Award #ThisIsEU – Βραβείο Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το βραβείο Καλύτερης Ελληνόφωνης Ταινίας που απονέμεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Παράλληλα, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί με μία σειρά θεματικών πανοραμάτων ταινιών εκτός διαγωνιστικού, όπως είναι το διεθνές και το ελληνικό πανόραμα, ταινίες με θεματική LGBTQI+ στο πλαίσιο της ετήσιας συνεργασίας με το Animapride καθώς και ειδικές προβολές ταινιών μεγάλου μήκους σε συνεργασία με το Chaniartoon. Στο πρόγραμμα ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνουν τα παιδιά, τόσο μέσα από την κατηγορία K.ID.S όπου φέτος εγκαινιάζεται και μία συνεργασία με το Athens International Children Film Festival, όσο και μέσα από την προβολή ταινιών animation που έχουν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά.

Τιμώμενη χώρα της 13ης διοργάνωσης είναι η Τσεχία, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Τσεχικού Ινστιτούτου της Αθήνας και περιλαμβάνει προβολές σύγχρονων ταινιών animation που επιμελήθηκαν το τμήμα animation της περίφημης σχολής Famu και το Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation Anifilm.

Η Αγορά
H Αγορά στην 6η έκδοσή της, εγκαινιάζει τη συνεργασία με την MIFA – Animation du Monde, το μεγαλύτερο παγκόσμιας κλίμακας εμπορικό γεγονός, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανιμέισον του Ανεσί στη Γαλλία, και διοργανώνει ένα τετραήμερο pitching forum στη Σύρο. Το project που θα διακριθεί θα ταξιδέψει στο Φεστιβάλ του Ανεσί το 2021 και θα παρουσιαστεί στο MIFA pitches, μπροστά σε κοινό με περισσότερους από 200 επαγγελματίες του χώρου, ενώ προηγουμένως θα έχει παρακολουθήσει ειδικό training workshop.
Η Αγορά εμπλουτίζεται και με ένα τετραήμερο προγραμμα παρουσιάσεων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παρουσίαση του making of Wolvewalkers τη νέα ταινία του Tomm Moore, παρουσία του ίδιου του συν-σκηνοθέτη του Ross Stewart.
Τέλος, όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την Αγορά του animasyros θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν καθώς θα μεταδίδεται και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Εκπαιδευτικά πρόγραμματα
Η εκπαίδευση – ως ένας σημαντικός πυλώνας του Animasyros – δε θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα της φετινής έκδοσης. Με γνώμονα τις συνθήκες που επικρατούν θα πραγματοποιηθούν τρία (3) εκπαιδευτικά προγράμματα για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Ένα masterclass ενηλίκων (επαγγελματίες και φοιτητές) με τον Dan Richards, ένα εργαστήριο ανιμέισον & καλλιγραφίας για εφήβους με την καλλιγράφο Μαρία Γενιτσαρίου και εκπαιδεύτρια την Ιωάννα Γιακουμάτου, ενώ τους μικρούς μας φίλους, μαθητές Ε’ & ΣΤ’ δημοτικού, αναλαμβάνουν οι ανιμέιτορ Φωκίων Ξένος και Ελένη Μούρη, για ένα περιβαλλοντικό εργαστήριο.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στα εργαστήρια θα ξεκινήσουν τέλος Αυγούστου. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες.

Περισσότερες πληροφορίες και νέα του φεστιβάλ εδώ.

Δείτε το making of του Animasyros 12: https://vimeo.com/367733821
Animasyros @ facebook, twitter, instagram, vimeo
hashtag: #animasyros13


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist