ΑΝΩ: Πρόσκληση Συμμετοχής σε εργαστήρια Εκκλησιαστικού Οργάνου και Αερόφωνου Αρμόνιου

06/06/2022

Εργαστήρια Εκκλησιαστικού Οργάνου και Αερόφωνου Αρμονίου

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου προσκαλεί παιδιά, εφήβους και νέους να συμμετέχουν στα Εργαστήρια Εκκλησιαστικού Οργάνου και Αερόφωνου Αρμονίου που θα υλοποιήσει το διάστημα από 16 έως 20 Ιουνίου 2022.

Στόχος των εργαστηρίων είναι η πρακτική γνωριμία τους με τα δυο μουσικά όργανα και η κατανόηση της αξίας τους ως στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Σύρου.

Εργαστήρια Αερόφωνου Αρμονίου

Τα μαθήματα αφορούν παιδιά και εφήβους 10-16 ετών και θα υλοποιηθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, με τη χρήση αερόφωνου αρμονίου (κατασκευής του έτους 1880) που έχει αναπαλαιωθεί για τις ανάγκες της δράσης.
Τα εργαστήρια συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του έργου «Μικροί Οργανίστες εν Σύρω».
Ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο σπουδών πιάνου: 3 έτη
Ημερομηνίες υλοποίησης πιλοτικής δράσης : 16 & 17 Ιουνίου 2022

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ)

Εργαστήρια Εκκλησιαστικού Οργάνου

Τα μαθήματα αφορούν νέους 17-30 ετών και θα υλοποιηθούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, υπό την καθοδήγηση της οργανίστα Tea Kulas, οργανίστα και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου του Zadar (Κροατία).
Τα εργαστήρια χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Erasmus+ στο πλαίσιο του έργου SONIC και σε συνεργασία με το Zadar Organ Festival.

Ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο σπουδών πιάνου: 3 έτη
Ημερομηνίες υλοποίησης πιλοτικής δράσης : 19 & 20 Ιουνίου 2022

Πληροφορίες και εγγραφές στο : https://anofestival.gr/dhlwsh-summetoxhs/
Παράταση Προθεσμίας εγγραφής : 16 Ιουνίου 2022

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων θα επιβεβαιωθεί με email ή/και τηλέφωνο από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών Σύρου έως τις 10 Ιουνίου 2022.

Στους μαθητές θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στα εργαστήρια και επιτυχούς ολοκλήρωσης των μαθημάτων.

Οι δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη της Καθολικής Επισκοπής Σύρου και σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist