Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Εργαστήρια Λαϊκής και Βυζαντινής μουσικής στη Σύρο!

03/07/2019

Ολοκλήρωση Εργαστηρίων Λαϊκής και Βυζαντινής μουσικής στη Σύρο

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή}, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον φετινό κύκλο εργαστηρίων Λαϊκής και Βυζαντινής μουσικής  που πραγματοποιήθηκαν στη Σύρο 27 – 29 Ιουνίου 2019, με θέμα: “Το Ρεμπέτικο και η Βυζαντινή μουσική στη Χώρα του Μάρκου”.

 

Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, στη μουσική σχολή ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή}, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμούπολης και στον ιστορικό οικισμό της Άνω Σύρου.

Δέκα εισηγητές, μέσα από έξι διαφορετικές κατηγορίες εργαστηρίων μετέφεραν την γνώση και την εμπειρία τους σε 40 συμμετέχοντες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού (Σύρος, Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κατερίνη, Τέξας, Ισραήλ). Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω εργαστήρια:

  • Μανώλης Πάππος / Αρίστος Βαμβακούσης (μπουζούκι)
  • Ηρακλής Βαβάτσικας / Δημήτρης Μαραγκός (ακορντεόν)
  • Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα)
  • Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο)
  • Γιάννης Καρβούνης (Οργανογνωσία)
  • Βασίλης Χασανδρινός / Κωνσταντίνος Χασανδρινός / Λουκάς Τσούκος (Βυζαντινή μουσική)

 

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε ζητήματα τεχνικής, αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας μουσικών συνόλων, ενώ παράλληλα απέκτησαν γνώσεις αναφορικά με την τεχνοτροπία του οργάνου τους, καθώς και με το ρόλο του στην ορχήστρα. Ο στόχος επετεύχθη! Δόθηκαν τα κατάλληλα ερεθίσματα για την περεταίρω προσωπική ενασχόληση του κάθε συμμετέχοντα, με το όργανο που είχε επιλέξει.

 

 

Τα εργαστήρια ολοκληρώθηκαν με μια όμορφη μουσική βραδιά στην «Πιάτσα» της  Άνω Σύρου. Εισηγητές, δάσκαλοι, συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, έγιναν μια ορχήστρα παίζοντας και τραγουδώντας… Η βραδιά αφιερώθηκε στη μνήμη του Μάρκου και του Στέλιου…

 

 

Ευχαριστούμε όλους, Συριανούς, Συμμετέχοντες, Εισηγητές, Εθελοντές, Χορηγούς, Συνεργάτες και Επισκέπτες για την υποστήριξη και την επιτυχή ολοκλήρωση της παραπάνω προσπάθειας.

Δίνουμε ραντεβού για τα επόμενα…

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist